To je to što me zanima!

Ravnatelj zabočke bolnice: Konstantno radiš, a tome se ne nazire kraj. To je zabrinjavajuće

Zabočka se bolnica suočava s velikim priljevom pacijenata i s velikim brojem pacijenata na intenzivnoj, a broj anesteziologa i internista je ograničen, zbog čega je kadar vrlo opterećen
Vidi originalni članak

Stanje u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nije dobro, velik broj pacijenata je na intenzivnom liječenju, broj novozaraženih je zabrinjavajući, a iscrpljujućem radu liječnika se ne nazire kraj, izjavio je u ponedjeljak ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

Prema posljednjim informacijama, na liječenju u zabočkoj bolnici je 79 covid pacijenata, od kojih su 22 na respiratoru.

S obzirom na to da na covid odjelima rade i kirurzi i ginekolozi, u ovom trenutku imaju dovoljan broj medicinskog osoblja, no kako je za Hinu rekao ravnatelj Vančina, pitanje je do kada će biti tako. „Konstantno radiš, radiš, radiš, a tome se ne nazire kraj. To je zabrinjavajuće”, poručio je Vančina.

POKAZALE ZNANSTVENE STUDIJE Cijepljeni su manje podložni zarazi od necijepljenih i rjeđe imaju težak oblik korone

Zabočka se bolnica suočava s velikim priljevom pacijenata i s velikim brojem pacijenata na intenzivnoj, a broj anesteziologa i internista je ograničen, zbog čega je kadar vrlo opterećen.

„Medicinsko osoblje ili više ne može pa otvori bolovanje ili se zarazi pa ispadne iz sustava. Onda se krpamo, što je iscrpljujuće i organizacijski i ljudski i fizički”, rekao je ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina i dodao da u tome zasad uspijevaju zahvaljujući unutarnjoj reorganizaciji, no pitanje je dokle će to moći.

Kako je objasnio, hladni pogon bolnice trenutačno je smanjen, a navala na testiranje se ne smanjuje. Ipak, kada pandemija prođe, medicinskim sestrama i liječnicima neće biti ništa lakše, nego možda i teže, ocijenio je Vančina.

VAPAJ LIJEČNIKA U zadnjih 6 dana od korone je umrlo 390 ljudi: 'Još čekamo posljedice utakmice u Splitu'

„Ti isti liječnici i sestre koji su se ubijali u poslu morat će rješavati sve zaostatke koje nismo odrađivali zbog pandemije, ali to nitko ne razumije. To je problem”, rekao je ravnatelj Vančina i poručio da će se i dalje boriti.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • Opsjena 22.11.2021.

    je li netko pitao koliko je zaposlenika i koliko dugo po bolovanjima?

  • ZoroZ4195 22.11.2021.

    U ove dvije godine medijske pandemije zarazeno 3.3% od ukupno svjetske populacije. A umrlo 0.07%. Nadalje, podaci iz RH. Postotak ukupno zarazenih gradana od pocetka pandemije iznosi 14.1%., postotak broja umrlih osoba iznosi svega 0.26% od ukupnog stanovnistva. Dakle niti 1%. Iako se nesluzbeno prica da ih je od toga pola umrlo sa kovidom, pola od. (razni drugi komorbiditeti. Sto bi se u slucaju gripe pripisalo primarnoj bolesti, a ovako ulaze u statistiku). Isto tako zanimljivo je to, da je gripa 'nestala'. Zbog ovog pothvata uskoro ce padati nobeli. Mora da su 'maskice' najbolji izum poslije pencilina. No, medijska pandemija hara svom svojom sirinom, u svim porama zapadnog svijeta. Bez obzira na broj procijepljenosti. Odmah da se ogradim, svi navedeni podaci su javni i lako provjerljivi, te stoje kao sluzbene brojke i objave. Isto tako BMJ, vodi istragu protiv Pfizera, zbog zataskavanja nuspojava, falsificiranja istinitosti provedenih podataka. Nadalje, podmicivanja osoba iz WHO, podmicivanje 'neovisnih' 'pozitivnih' studija o cjepivu, podmicivanje i lobiranje znanstvenika, politicara u svrhu osobne koristi. itd. to su podatci koje su zvizdaci proslijedili na daljnje istrazivanje BMJ.

  • 22.11.2021.

    Ovako su umirali i u svibnju 2020. kad je u prosjeku bilo cca 400 zaraženih i 50 umrlih dnevno (sa covidom, ne od covida). 18 mjeseci kasnije imamo 7500 zaraženih sa istim brojem umrlih (sa covidom ne od covida). Zanimljiva matematika! Bitno je naglasiti da je i tada sustav "pucao", al nikako da pukne. Od sveukupnog broja hospitalizacija u 2020., na covid otpada sve skupa 4% hospitalizacija (googlajte članak sa net.hr-a: "u njemackoj se postavlja pitanje je li bilo potrebno uvoditi mjere"). Jedna mala digresija za intelektualce koji vole drugima klicati da su ravnozemljaši: u Hrvatskoj se trenutno odvija najveći pomor ljudi u posljednjih nekoliko stotina godina (sveukupna smrtnost narasla između 15 - 20% - a broj umrlih od Covida manji nego 2020.). Laku noć i doviđenja

Komentiraj...
Vidi sve komentare