To je to što me zanima!

Ravnateljica Hitne je sjedila u timu za reformu hitne medicine

Dr. Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, tvrdi kako je današnja organizacija Hitne medicinske službe ipak najbolja moguća
Vidi originalni članak

Na naš upit o svojoj odgovornosti, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu poslala je nejasan odgovor.

- Kolege i ja svakodnevno ulažemo velike napore na svim razinama kako bismo omogućili da ovaj sustav funkcionira u najvećoj mogućoj mjeri i za građane i za djelatnike hitne medicine koji ga svakodnevno iznose. To mi daje određeni mir, mada Mattea ništa ne može vratiti - napisala je dr. Maja Grba Bujević.

KUJUNDŽIĆ NA KONFERENCIJI Tragedija u Zaprešiću: Sustav funkcionirao, neću dati ostavku

Ipak, u četvrtak je u razgovoru za N1 novinarima rekla kako je spremna otići ako će njezina ostavka nešto pomoći.

- Ja nisam važna. Specijalist sam anestezije i u Europi me čeka posao gdje god hoću - rekla je dodajući kako je stalno upozoravala na probleme i da je ona uvjerila ministra Nakića da poveća broj T1 timova.

PING-PONG DRŽAVE I LOKALNE JEDINICE Novac nama, krivnja svima ostalima, a mrtvima sućut

- Stojim pri tome da je ovakva organizacija Hitne medicinske službe trenutačno najbolja moguća - napisala nam je u četvrtak govoreći o stanju u sustavu Hitne. Iz anonimnog izvora primili smo dokument Radne skupine za reformu hitne medicine iz 2016., upravo za mandata ministra Nakića.

MILAN KUJUNDŽIĆ: "Pripremamo izmjene sustava hitne medicinske pomoći"

Među članovima skupine je i ime ravnateljice Grba Bujević, koja je na čelu Zavoda od 2009. Promijenila je pet ministara, no zaključci skupine ostali su mrtvo slovo na papiru. Ipak, ne može reći da nju nitko ništa nije pitao. U dokumentu jasno stoji kako bi trebalo promijeniti zakon koji sestrama i medicinskim tehničarima brani samostalno provođenje postupaka bez nazočnosti liječnika.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • orkan130570 17.08.2018.

    U Europi me ceka posao gdje god hocu. Mozda si u pravu samo sto se u drugim Europskim zemljama trazi rad i odgovornost a ne kao kod nas, uzimate velike place a ne radite skoro nista.

  • watcher012 17.08.2018.

    Nek doticna pogleda kako se zaposljavaju vozaci u varazdinskoj hitnoj....

  • ina67 17.08.2018.

    Eh, ženo sve je dobro dok je dobro, a na probleme nisi mislila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare