To je to što me zanima!

Ravnateljstvo civilne zaštite: Pružamo potporu u Lonjskom polju na suzbijanju bolesti

Podsjetimo, na prostoru Parka prirode Lonjsko polje od početka srpnja rastao je broj uginule stoke, a prema neslužbenim informacijama uginulo je 107 goveda
Vidi originalni članak

Ravnateljstvo civilne zaštite je objavilo na Twitteru kako pruža i logističku potporu te je osiguralo zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva za mjere i aktivnosti koje se provode u dijelu Parka prirode Lonjsko polje u svrhu što učinkovitijeg suzbijanja i širenja bolesti te očuvanja zdravlja.

Podsjetimo, na prostoru Parka prirode Lonjsko polje od početka srpnja rastao je broj uginule stoke, a prema neslužbenim informacijama uginulo je 107 goveda.

KAKO SE PROŠIRILA BEDRENICA? Veterinari: Zašto je ministarstvo čekalo?! Pa kasno su reagirali; Ministarstvo: Bilo je na vrijeme

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je da je kod uginulih goveda na području Parka prirode “Lonjsko Polje” potvrđena bolest bedrenica (antraks). I nekoliko ljudi se javilo u bolnicu zbog sumnje na zarazu antraksom. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MarkoMarkic17 25.07.2022.

    Ta sva uginula stoka se spasila patnji i užasa kojeg proživljava u Lonjskom polju na ovoj vrućini od 40 stupnjeva, bez vode i hrane jedu lišće jer trave nema a piju vruću i zagađenu vodu, a zimi kad lonjsko polje poplavi voda jadna stoka se utaplja i lešine leže svuda uokolo te je zvjeri komadju, a gazda rom bere velike poticaje, pa gdje su u ovom slučaju prijatelji i zaštitari životinja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare