To je to što me zanima!

Razbili spomen ploču junaku Vukovara - Velimiru Đereku

Nepoznati vandal u utorak je razbio spomen ploču pukovnika HV-a Velimira Đereka – Sokola. Spomen obilježje na Sajmištu, u blizini logora Velepromet, postavljeno je 2011.
Vidi originalni članak

Nepoznati vandal u utorak je razbio spomen ploču legende vukovarske obrane, pukovnika HV-a Velimira Đereka – Sokola. Ovo spomen obilježje na Sajmištu, u blizini logora Velepromet, postavljeno je 2011. godine  na 20. obljetnicu pogibije viteza Imotske krajine. Spomen ploču su postavili UDVDR Imotska krajina i Grad Imotski. Posmrtni ostaci pukovnika Đereka su po oslobođenju Vukovara preneseni u njegove rodne Vinjane Gornje.

Sestra poručuje vandalima: Moga brata ne možete ubiti

- Svima onima koji su ovo zvjerstvo planirali, sudjelovali u uništavanju ili prikrivaju one koji su to napravili, poručujem sljedeće: Velimira Đereka Sokola, sina Imotskoga krša i dragovoljca obrane Vukovara ne možete ubiti! Ne možete ga ubiti zato jer vječno živi njegovo djelo, hrvatski Vukovar! Ne možete ga ubiti jer je besmrtna njegova i žrtva svih poginulih hrvatskih branitelja, slobodna i novisna Hrvatska! Moga brata ne možete ubiti jer je u meni i svim hrvatskim domoljubima dovoljno ljubavi koja će uništiti, kao i dosad, svu vašu mržnju i destrukciju. Moga brata ne možete ubiti jer zajedno sa svim poginulim braniteljima živi u svakom novom danu slobodnoga hrvatskoga Vukovara i neovisne Hrvatske! Moga brata ne možete ubiti jer NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO - u pripćenju za medije ističe njegova sestra, Rajka Mikulić

Idi na 24sata

Komentari 175

  • Potep 17.03.2016.

    Koliki je rezultat u razbijanju ploča ?

  • Gogz_1 17.03.2016.

    Prije par godina uhvatili su Hrvate tinejdžere kako pišu 4 C grafite - htjeli se zabaviti provokacijom i biti u medijima. To je bilo u Vukovaru, koliko se sjećam.

  • Gogz_1 17.03.2016.

    Prije par godina uhvatili su Hrvate tinejdžere kako pišu 4 C grafite - htjeli se zabaviti provokacijom i biti u medijima. To je bilo u Vukovaru, koliko se sjećam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare