To je to što me zanima!

Razbili su i skinuli dvojezične ploče u Mirkovcima i Vukovaru

Skinute su i razbijene dvojezične ploče s nazivom škole Nikole Tesle u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci u četvrtak te s pročelja zgrade HZZ-a u Vukovaru
Vidi originalni članak

Nepoznati počinitelji jučer su u večernjim satima razbili dvojezičnu ploču s nazivom škole Nikole Tesle u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci te između 21 i 23 sata skinuli dvojezičnu ploču s pročelja zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vukovaru. 

Radi se o zgradi koja se nalazi u ulici koja nije osvijetljena tako da je dvojezična ploča s iste već nekoliko puta skidana.

Ravnatelj škole u Mirkovcima Anto Vidović kaže kako je sat prije ponoći razbijen dio ploče na kojoj je naziv škole ispisan ćirilicom. Ploča je postavljena 2007. i do sada nikada nije bilo nikakvih problema, čak nije bilo ni šaranja ploče. 

Prije rata su Mirkovci bili naselje s većinskim srpskim stanovništvom, ali u vrijeme mirne reintegracije veći dio stanovnika je otišao jer su znali da će odgovarati zbog sudjelovanja u agresiji pa ih danas ima oko 30 posto. U OŠ 'Nikola Tesla' postoje odjeljenja u kojima se nastava provodi na srpskom jeziku i prema srpskom programu.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • setebosss 07.01.2014.

    nema cirilicnog natpisa e pa nema ni latinicnog :D nedajte se mirkovcani!!!

  • NikolaŠtefić 06.01.2014.

    nije problem čirilica . ...nego oko 700 ili vise osoba koji su "nestali" u vukovaru 91' i za čiji likvidaciju nije nitko odgovarao jer se ne zeli rec gdje im je grob, čirilica je samo sol na ranu

  • JokaJokic 21.12.2013.

    Nikola Tesla.......je SRBIN...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare