To je to što me zanima!

Razgovori u Moskvi još su bez rezultata: Plina nema!

Rusi su Ukrajincima predložili da će im pomoći da osiguraju kredit od milijardu dolara u jednoj od vodećih banaka kako bi mogli podmiriti dugovanje
Vidi originalni članak

Razgovori o rješavanju "plinske krize" u subotu u Moskvi bili su konstruktivni, ali zasad nisu dali rezultata, izjavio je glasnogovornik Europske komisije Denis Daniilidis. Na sastanku su, uz najviše ruske dužnosnike i ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko, sudjelovali europski povjerenik za energetiku Andris Piebalgs i češki ministar industrije i trgovine Martin Riman u ime trenutačnog predsjedatelja Unije. U skladu sa zajedničkom europskom odlukom, oni su predstavljali i zemlje kandidatkinje, uključujući i Hrvatsku. Daniilidis je rekao da su razgovori koji bi se trebali nastaviti u subotu navečer između ruskog premijera Vladimira Putina i ukrajinske premijerke Julije Timošenko u sjedištu vlade u Moskvi "čisto bilateralni" i na njima neće sudjelovati nijedan predstavnik EU. Medvedev je nakon sastanka na vrhu u Kremlju rekao kako želi da se sljedećih dana nastavi dobava plina Europi preko Ukrajine, pri čemu je dodao da ukrajinska strana "zavlači" pregovore.
- Imam dojam da naši kolege iz Ukrajine nisu pohitali na ove pregovore, a što ih više rastežemo, pojavit će se sve više problema u našim bilateralnim odnosima - rekao je Medvedev. Glasnogovornik ruskog premijera Vladimira Putina rekao je pak da stajalište Europske unije na razgovorima o rješavanju "plinske krize" ne pridonosi pronalaženju rješenja.
- Europska unija u tom sporu izjednačava Rusiju i Ukrajinu. To jednostavno nije pošteno i ne pridonosi pronalasku rješenja - rekao je Dmitrij Peskov.

POLANČEC: NEMA BRIGE, STIŽE NAM ALŽIRSKI PLIN
Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je kako je Hrvatska je na korak od dogovora o isporuci plina iz Alžira te da nema razloga za zabrinutost. Naglasio je kako će se polovicom idućeg tjedna naći s Alžircima u Italiji. Talijanski Eni dopremao bi alžirski plin Hrvatskoj svojim plinovodima.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bajko 18.01.2009.

    pomalo, stiže naš PLANČEC sa topom i dva PICEKA sutra je plin tu jedan picek na Ukrajinu drugi na RUSIJU ima ovi da se useru ko i nekad TURČINI

  • ivona23 18.01.2009.

    Pa kad ce vise doci taj plin iz Rusije ???!!!!

  • Gatsby 17.01.2009.

    Znao sam da će bit sr@nja čim Polančec nije bio nazočan ! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare