To je to što me zanima!

Razriješila ga dužnosti: Šeks više nije Kolindin savjetnik

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Šeks osjeća moralnu odgovornost za pomilovanje Vanje Goldbergera, koji je bio njegov savjetnik kad je Šeks bio predsjednik Sabora, stoga je tražio da ga smijene
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović razriješila je u srijedu dužnosti posebnog savjetnika za ustavno-pravna pitanja Vladimira Šeksa.

"Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 20/15), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o razrješenju Vladimira Šeksa dužnosti posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za ustavno-pravna pitanja2", stoji u priopćenju objavljenom na stranici Ureda predsjednice.

- Vladimir Šeks razriješen je na vlastiti zahtjev - rekao nam je glasnogovornik Predsjednice Republike Luka Đurić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potvrdio je da je razrješenje povezano s predsjedničinim pomilovanjem Šeksova bivša savjetnika Vanje Goldbergera te nas je uputio da detalje provjerimo sa Šeksom. On nam se pak nije javio no prije objave o njegovom razrješenju upitali smo ga o pomilovanju njegova bivša savjetnika.

- Ne komentiram odluke predsjednice - kratko nam je tada rekao Šeks.

Kolinda pomilovala Goldbergera

Večernji list piše kako Šeks osjeća moralnu odgovornost za pomilovanje Vanje Goldbergera, koji je bio njegov savjetnik u sazivu od 2003. do 2007.

Goldberger je  2012. osuđen na tri pol godine zbog zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i to nakon što se nagodio s DORH-om.

Policija je u njegovom domu pronašla manju količinu kokaina, pola kilograma marihuane i skoro dva kilograma speeda. U dvorištu je sadio indijsku konoplju a kod Goldbergera je pronađena i puška marke »Crvena zastava«

U zatvoru je proveo godinu dana. Grabar-Kitarović oprostila je Goldbergeru neizdržani dio izrečene kazne zatvora u trajanju dvije i pol godine na način da ju je zamijenila uvjetnom osudom. Zatvorska kazna neće se izvršiti , odlučila je predsjednica Republike, ako Goldberger u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Idi na 24sata

Komentari 348

  • fredaster 05.02.2016.

    ovdje nam se prostiru sareni tepisi KAO STA NAROD ZNA ,daj ostavku- netko mora biti zrtva- zvanicno a nezvanicno ostajes i dalje....

  • fredaster 05.02.2016.

    protiv ovoga seksa i komisije nase lijepe predsjednice treba pokrenuti kazneno-politicki postupak i tako cemo saznati STO VEC ZNANO

  • andrija 2 04.02.2016.

    Ovoga šeksa je valjda svakome već puna kapa.Odi čovječe u penziju i bavi se nečim drugim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare