To je to što me zanima!

'RBA zadruge posluju legalno, Mađarska ih nije zabranila...'

RBA grupacija Štajerska reagirala je na izjave Nenada Koljaje koji je u utorak rekao da je poslovanje RBA zadruga u Mađarskoj zabranjeno zakonom
Vidi originalni članak

RBA grupacija Štajerska reagirala je na izjavio Nenada Koljaje koji je u utorak rekao da je poslovanje RBA zadruga u Mađarskoj zabranjeno zakonom, kao i da krediti spadaju u lihvarske jer su nemogući za otplatiti. 

"Od dana osnivanja pa do danas, RBA zadruge posluju legalno kao punopravne banke, registrirane su i djeluju potpuno u skladu s propisima Republike Austrije. Suprotno tvrdnjama pojedinaca, Republika Mađarska nikada nije zabranila poslovanje RBA zadruga. Krediti odobreni, kako hrvatskim, tako i mađarskim građanima, isplaćivani su sukladno svim pozitivnim propisima, odnosno u skladu s hrvatskim, mađarskim i austrijskim zakonima", stoji u priopćenju RBA zadruge koje potpisuje  Michael Spitzer, povjerenik za Hrvatsku i glavni koordinator Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske.

Podsjetimo, u utorak je ispred  Austrijskog veleposlanstva u Zagrebu održan prosvjed protiv RBA kredita. Povod prosvjedu bila je nedavna deložacija osmeročlane zagrebačke obitelji Mirka Dukića koji je kredit kod RBA kreditno-štednih zadruga podigao u Hrvatskoj, a čiji je stan zbog navodne neotplate kredita prodan na javnoj dražbi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • endorfin 09.11.2016.

    350 milijardi kuna pokradenih preko Hypo banke na 77 tajnih računa i nikome ništa...

  • ravno1 08.11.2016.

    Situacija sa RBA zadrugama u Hrvatskoj je po onoj Dudekovoj: "Neki veliju da je, a neki da ni". Našem velikom stručnjaku Vujčiću, guverneru HNB-a, je normalno da po Hrvatskoj pljačkaju čak i ilegalne zadruge. A neki kritiziraju Pernara, jednog od rijetkih koji se usudio reći istinu.

  • MI-MA 08.11.2016.

    Na koji su način plasirali ogromne količine novca u Hrvatsku, znali se račun preko kojeg su poslovale, a i danas posluju u Hrvatskoj???????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare