To je to što me zanima!

Rebalans na glasovanju, a još čeka pet amandmana

Ministar Ivan Šuker već je najavio da će Vlada prihvatiti tri amandmana HDZ-a koja su tehničke prirode, a još su pristigla dva iz IDS-a i HDSSB-a
Vidi originalni članak

Zastupnici u Saboru u ponedjeljak će glasovati o rebalansu proračuna, na koji je stiglo pet amandmana. Ministar financija Ivan Šuker već je najavio da će Vlada prihvatiti tri amandmana HDZ-a koja su tehničke prirode, a još su pristigli po jedan iz IDS-a i HDSSB-a. IDS-ovci traže 20 milijuna kuna za školu Veli Vrh u Puli koja se gradi nakon požara 2008. godine, dok HDSSB traži veća sredstava za subvencije poljoprivrednicima zbog šteta u proizvodnji, piše HRT.

'UŠTEDJELI BISMO 6 MLRD. KUNA DA SMO NA VLASTI'
Iz SDP-a tvrde kako bi oni, da dođu na vlast, smanjili proračunske rashode između pet i šest milijardi kuna. Štedjeli bi na svemu osim na plaćama i mirovinama, piše Jutarnji list. Smatraju kako na zdravstvu mogu uštedjeti više od 300 milijuna kuna te da je nužno prolongirati kapitalna ulaganja. Oživjeli bi gospodarstvo, uveli porezne olakšice za reinvestiranu dobit te porez ne dividende, udjele u dobiti i kapitalne dobit. Pokrenuli bi, obećaju, porezno rasterećenje bruto cijene rada kroz smanjenje stope socijalnih doprinosa i realizaciju prioritetnih projekata u energetici i prometnoj infrastrukturi. HNS-ovci pak smatraju da se proračunski rashodi mogu smanjiti dvjema glavnima mjerama proračunske štednje. Uveli bi praksu da se jedinice lokalne samouprave za proračunski novac natječu kvalitetnim projektima te bi pokrenuli razvoj strateških grana koje će, kako tvrde, imati efekt lokomotive za oporavak ostatka gospodarstva.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • istank90 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • mmirka 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • dejan_sb 30.08.2010.

    Na sljedecim izborima ljudi obvezno glasujte za HDZ kao i do sada,pa opet kukajte i placite kako vam je lose i sta vam rade...samo naprijed!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare