To je to što me zanima!

Recept za janjetinu livoruke Dragice: 'U Benkovcu se jede od rođenja, jako je važan miris'

Janjci u Benkovcu imaju oko 13 kilograma. Duplo su veći od paških, a manje masni od ličkih. Kod Dragice u Ulici Ante Starčevića oni se vrte od jutra do podneva
Vidi originalni članak

Zvukovi sicimesa ili paštarola, kako se u Dalmaciji naziva satara, odzvanjaju Ulicom Ante Starčevića u Benkovcu cijelu godinu. Teško oruđe za rad, težine je gotovo dva kilograma. U ruci ga drži i vješto njime barata Dragica Mijić, nadaleko poznata kao Livoruka Dragica, a u novije doba Livaja, naravno zbog omiljenog nogometaša Hajduka. Kod Dragice dolazi mnogi, stručnjakinja je za pečeno meso. U njenoj pečenjari vrte se danonoćno pilići, odojci i, naravno, kultna dalmatinska janjetina, koja je postala 40. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Vicika 12.03.2023.

    Jel može dvi kile priko Wolta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare