![Recept za janjetinu livoruke Dragice: 'U Benkovcu se jede od rođenja, jako je važan miris'](https://img.24sata.hr/PD5C9CflFZLqOoa5xazfetfE0W8=/414x267/smart/media/images/2023-10/dizajn-bez-naslova-8_cqPUVte.png)
Janjci u Benkovcu imaju oko 13 kilograma. Duplo su veći od paških, a manje masni od ličkih. Kod Dragice u Ulici Ante Starčevića oni se vrte od jutra do podneva
News
Komentari 1Janjci u Benkovcu imaju oko 13 kilograma. Duplo su veći od paških, a manje masni od ličkih. Kod Dragice u Ulici Ante Starčevića oni se vrte od jutra do podneva
Zvukovi sicimesa ili paštarola, kako se u Dalmaciji naziva satara, odzvanjaju Ulicom Ante Starčevića u Benkovcu cijelu godinu. Teško oruđe za rad, težine je gotovo dva kilograma. U ruci ga drži i vješto njime barata Dragica Mijić, nadaleko poznata kao Livoruka Dragica, a u novije doba Livaja, naravno zbog omiljenog nogometaša Hajduka. Kod Dragice dolazi mnogi, stručnjakinja je za pečeno meso. U njenoj pečenjari vrte se danonoćno pilići, odojci i, naravno, kultna dalmatinska janjetina, koja je postala 40. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji.