To je to što me zanima!

Redakcija 24sata osvojila "Oskara za humanost"

U organizaciji Rotary Cluba Split PLUS po drugi put u splitskom hotelu Park dodjeljeni su Oskari humanosti. Novinarka 24sata dobila je nagradu
Vidi originalni članak

U organizaciji Rotary Cluba Split PLUS u splitskom hotelu Park drugi put su dodijeljeni dalmatinski Oskari humanosti. Novinari 24sata našli su se među nagrađenima za svoj doprinos u kreiranju kvalitetnije zakonske regulative. U okviru projekta “Dodir dobrote” novinarka Jasmina Trifunović preuzela je Oskara za koji ju je nominirala udruga Anđeli, s kojom su se novinari 24sata u godinu i pol dana uspjeli izboriti da roditelji djece s najtežim invaliditetom dobiju status njegovatelja.
Na svečanosti, na kojoj su bili brojni predstavnici političkoga, gospodarskog i estradnog života Dalmacije, za svoje humanitarno djelovanje nagrađeni su također Stipe Gabrić-Jambo, tvrtka INA i posthumno novinarka Vilhemina Lovrić. Zlatan Stipišić Gibonni nagrađen je u kategoriji “Dobročinstvo koje se živi”.
- Moj otac, kada mi je bilo 12 godina, teško je obolio, a obitelj mu nije mogla platiti liječenje u Njemačkoj. Tvrtka Dalmacijacement, u kojoj je bio maestro klape, skupila je novac i tako mu spasila život. Iz toga iskustva naučio sam se solidarizirati s drugima. Tu nema strategije, nego baciti se i pomoći onome koji tone - kazao je Gibonni.
Novinare 24sata Udruga je nominirala za donacije u usluzi.
- Vi ste zajedno s nama prepoznali golem problem djece s najtežim invaliditetom i njihovih roditelja. Trebalo je imati hrabrosti godinu i pol dana prozivati premijera i odgovorne u Vladi. Ući u borbu za donošenje zakona značilo je stati kontra svih koji su moćni - kazala je Dijana Aničić, predsjednica udruge Anđeli i majka teško bolesnog Duje.

3. TRAVNJA 2006.
Započeli smo akciju. Javnost je doznala kako država prisiljava roditelje da svoju djecu ostave na cjedilu.
21. TRAVNJA 2006.
Prvi put nam se više od polovice zastupnika svojim potpisima obvezalo da će glasati za promjenu zakona.
6. TRAVNJA 2007.
Godinu dana od obećanja pitamo Vladu je li moguće da je zaboravila pomoći djeci najtežim invalidima.
5. SVIBNJA 2007.
Prozivamo Vladu jer je ponovno iznevjerila djecu. Obećanje da će im dati prava do kraja travnja nije ispunila.
31. LISTOPADA 2007.
Pobjeda! Majkama počinju stizati rješenja. Dobivaju status njegovateljice i plaću od 2000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mateo4x4 03.07.2008.

    Svaka čast 24sata! Čestitam!

  • zoran123456 03.07.2008.

    Draga Jasmina, sada si mi izmamila osmijeh na lice, iako je tek 7:50 ujutro :-) Puno, puno hvala za sve lijepo što činiš i što se nesebično boriš za druge. Iako ovo definitivno nije malena stvar za nas, ne mogu niti zamisliti koliko su ti mališani sretniji i koliko im je život lijepši radi tebe. Ponekad je samo najmanja sitnica potrebna da nekome ulijepšaš dan. Puno ljubavi i entuzijazma u daljnjem radu želi ti Zoran! info@mojesutra.net.

  • Maks Luburic 03.07.2008.

    Prava Hrvatica

Komentiraj...
Vidi sve komentare