To je to što me zanima!

Referendum o braku: I udruge traže ocjenu ustavnosti pitanja

Udruge Zagreb Pride, CroL i Centar za građansku hrabrost traže ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja te poništavanje odluke o raspisivanju referenduma o braku
Vidi originalni članak

Udruga Zagreb Pride je na svojem Twitter profilu objavila fotografiju dokumenta kojeg su zajedno s udrugama CroL i Centar za građansku hrabrost u utorak predali Ustavnom sudu. 

Traže ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja te poništavanje odluke o raspisivanju ustavotvornog referenduma. Novinar Željko Peratović u ime triju udruga rekao je kako je Sabor prekršio niz ustavnih odredbi te naglasio kako se prije odluke nije konzultirao s Ustavnim sudom. 

Udruge predlažu i da se odluka o raspisivanju referenduma proglasi neustavnom i ništavnom te da se provedbu referendumskog postupka Građanske inicijative 'U ime obitelji' proglasi suprotnom Ustavu. 

Ovo je inače već drugi zahtjev za ocjenom ustavnosti referendumskog pitanja koji je predan Ustavnom sudu. Prvi zahtjev u ponedjeljak su predali građani okupljeni pod inicijativom  'Zahtjev za Hrvatski sabor - referendumsko pitanje'. 

>>> Građani žele ocjenu ustavnosti kad isto već nije učinio Sabor

Idi na 24sata

Komentari 93

  • dahvaul 13.11.2013.

    Koje udruge kaj imaju par članova i one su protiv volje milion Hrvata

  • dedek56 13.11.2013.

    odgovor jednostavan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ustav će zaštititi brak odl lodosti kao u nizozemskoj gdje žele ili već jese nije me briga brak odobrili i za troje ljudi,,, gdje je kraj??? kao neživim u gradu nego smo mi u našem gradu u braku,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,pamet uključite ovako naš novac rasipate bez veze,,,,,,,,,,,,,,

  • smrznar 13.11.2013.

    Hoće li ijedan dan proć bez pedera i lezbi ????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare