To je to što me zanima!

Reforma: Ambulante na 10 godina koncesije od svibnja

U tri županiji u svibnju prvi će liječnici primarne zdravstvene zaštite dobiti koncesije. Natječaje će do kraja godine raspisati i ostale županije
Vidi originalni članak

U Međimurskoj, Krapinsko-zagorskoj i u Ličko-senjskoj županiji na početku svibnja ove godine prvi će liječnici primarne zdravstvene zaštite dobiti koncesije i postati privatni liječnici, piše Večernji list. Do kraja godine će natječaje za koncesije raspisati i ostale županije. Koncesija se dobiva na deset godina. Spomenka Avberšek, predsjednica sindikata zdravstva kaže da ovdje nije riječ o privatizaciji javnoga zdravstva. Objašnjava da župani uz suglasnost doma zdravlja raspisuju koncesije za liječnike u zakupu i za privatne liječnike koji imaju ugovor s HZZO-om. Osim toga liječnik privatnik ne može funkcionirati samostalno nego mora ispunjavati svoje obaveze. Ako to ne učini dom zdravlja, županija i HZZO mogu s njime raskinuti koncesijski ugovor.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nicijisin49 13.03.2010.

    Svojevremeno rahmetli Djemal Bijedic otvarao medicinski faks u Banja Luci pa ga upitali ne ce li tih fakulteta i doktora biti previse na sto je Djemo odgovorio : Pa mi to i hocemo da ih bude puno pa da doktor bude za banku ( ondasnjih 10 dinara) mislio je na lijecnicki pregled. Bojim se da doba jeftinih doktora unepovrat prolazi, sirotinja ce umirati doslovce na ulicama, bogati se ionako lijece vani , kao prof dr Hebrang naprimjer.

  • drug Tito_1 13.03.2010.

    Ostaju samo sječanja na rajski sistem koji je izmislio drug Kardelj pod vodstvom druga Tita, kad je zdravstvo bilo za sve, besplatno i humano i najnapredniji oblik zdravstvene zaštite na svijetu!

  • cocalo 13.03.2010.

    dosad su nas tukli a sad ce da nas *ebu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare