To je to što me zanima!

Reforma: Nema više za isti slučaj dvije različite presude

Po novome će se iz mase istovrsnih predmeta, kao što je u slučaju franak, izdvojiti jedan i prioritetno riješiti. Odluka Vrhovnog suda bit će obvezujuća za niže sudove
Vidi originalni članak

Ministar Orsat Miljenić uvodi niz reformi u parnične postupke od kojih je najveći novitet presedansko pravo, piše Jutarnji list. Do sada je bila praksa da različiti sudovi za iste slučajeve donose suprotne odluke. Po novome će se iz mase istovrsnih predmeta, kao što je u slučaju franak, izdvojiti jedan i prioritetno riješiti. Odluka Vrhovnog suda bit će obvezujuća za sve niže sudove. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 18

  • itismeon24 15.06.2015.

    PO čemu je ovaj moj komentar prekršio vaša pravila?Zbog neprimjerenog sadržaja izmjenili smo vaš komentar iz "Poštovani,molim vas da počemte biti pošteni i objektivni,ako su linkovi zabranjeni u komentrima onda trebaju biti zabranjeni za svkaoga!!! Ako su nadimci i izrugivanja političara zabranjena onda us zabranjena za sve,ne samo za jednu stranu!!!" u "

  • jozabroz 14.06.2015.

    ma daj.. jesi siguran,,znaci svi huligani i napadaci koji nekog napadnu,mogu dobit 500kuna globe i dva dana zatvora ko i onaj koji je napao izbornika kovaca?? jel ti orsate uopce znas sta pricas?? i kako ces ti garantirat za to sta si izjavio,,? znam znam, izgovor ce bit gubitak izbora pa nisi mogao dovrsit "projekt")))))

  • ribic2 14.06.2015.

    Još da je natjerati zakonodavca, Sabor, da kod donošenja zakona ne rasteže moguću kaznu, na pr. 5 do 20 god., već recimo 18 do 20 god. da suci nemaju veliku mogućnost naplate svojih odluka licitažom dosuđenih godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare