To je to što me zanima!

Rekli joj da je sve u redu, a ona rodila dijete bez ruku

BiH: Rameli Mešeljević lijeva noga je upola kraća od desne. Majka tvrdi da je cijelo vrijeme osjećala kako nešto nije u redu, dok su ginekolozi šutjeli...
Vidi originalni članak

Ramela Mešeljević iz Begovog Hana u BiH rodila se bez ruku i s lijevom nogom upola kraćom od desne. Liječnici koji su pratili trudnoću njene majke Šeherzade radili su ultrazvuk svaki mjesec i prešutjeli bebine deformacije. Kako priča majka, prvo je posjećivala liječnika u Žepču koji joj navodno ništa nije htio reći o slici ultrazvuka. Kasnije je u petom mjesecu trudnoće otišla u privatnu kliniku gdje je liječnica rekla da hitno mora u bolnicu u Zenicu zbog određenih deformacija.
- Tamo su mi liječnici rekli da je curica u dobrom položaju, da je zdrava i krupna. Bila sam uporna i stalno sam govorila da nešto nije u redu - priča Šeherzada. Na sljedećem pregledu liječnik se zaprepastio i rekao kako takvo što nikada nije vidio. Na upit očajne majke o čemu se radi, navodno je odgovorio da se obraćao kolegi liječniku, ne njoj.
- Pitala sam da li trebam pobaciti, a oni su mi odgovorili da je već prekasno za to. Samo nekoliko dana prije porođaja, u bolnici su me liječnici uvjeravali da ću roditi zdravu bebu - kroz suze je za Žepče.ba ispričala Šeherzada. Osim što nema ruke, Rameli je desna noga, zbog iščašenja, kraća od lijeve, a primjetni su i nedostaci na stopalima. Majka kaže da je curica mentalno zdrava i da normalno jede. Petomjesečnu curicu roditelji će u svibnju voditi u Sarajevo kod stručnjaka da vide postoji li šansa da joj se ugrade proteze kako bi imala relativno normalan život.
- Ako bude mogućnosti, operirali bi joj ramena radi eventualne ugradnje proteza, te kukove. Međutim, suprug i ja ne radimo, a za svaku operaciju trebat će mnogo novca. Ni sama ne znam što da radim - očajna je majka, koja se, unatoč nagovaranjima liječnika da bebu da u Dom za hendikepirane, odlučila boriti zajedno s Ramelom. Šeherzada sa suprugom Sanelom ima i kćer Sanelu (4), a razmišlja i da tuži liječnike.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • svi_smo_doma 17.03.2009.

    Pa nije liječnik kriv što se dijete rodilo bez ruku! Pobačaj se radi u principu do desetog tjedna trudnoće, ako se nije do tada vidjelo na ultrazvuku što su liječnici trebali poduzeti? Poslije kad je postalo vidljivo nisu joj htjeli reći da se ne šokira. A da su joj i rekli ranije (da su znali ranije), kakav bi naslov bio: rekli su joj, a ona odlučila, što - ne roditi?

  • ivan74 16.03.2009.

    Gdje je ta Božija pravda... Kod onih sa duljim đepom. I onaj gore je ocito korumpiran,i kod njega vrijedi pravilo da zakoni nisu za sve jednaki.

  • Sophia 16.03.2009.

    Draga Šeherzada, tuži neodgovorne liječnike i traži odštetu za svoju curicu, taj će joj novac trebati. Na ultrazvuku su liječnici već sa 19-200 tjedana trebali izbrojati svaki pojedini prstić na nozi i ruci, a da \"nisu vidjeli\" takvu anomaliju, trebali bi biti slijepci ili laici. Prešutjeli su istinu i odlučili umjesto roditelja- istina jest da je riječ o anomaliji koja nije nespojiva sa životom, ali ljudi moji u takvim slučajevima postoje etička povjerenstva i slično, koja će dopustilit ili ne pobačaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare