To je to što me zanima!

Rekorder s 5,2 promila: Da nije bilo kamena, stigao bih kući!

Supruga Nada kaže kako je njezin Đuro dobar i radišan, ali voli popiti. Bio je u blagdanskom raspoloženju i nakupilo mu se. To je bila samo kap u prepunoj čaši
Vidi originalni članak

Đuro Mačak (71) iz Donjeg Pustakovca pokraj Preloga u utorak se oko podneva vraćao od svog prijatelja koji živi nekoliko ulica dalje i najednom se srušio kraj bandere u blizini kuće. U pomoć su mu priskočili ukućani koji su primijetili da je vidljivo pijan, no nije dolazio svijesti. Hitna pomoć ga je dovezla u čakovečku bolnicu. Osim ogrebotina koje je zadobio pri padu, izmjerili su mu nevjerojatnih 5, 2 promila alkohola u krvi. Pao je u alkoholnu komu. To jutro bio je na liječničkom pregledu, a njegova devet godina mlađa žena Nada kaže da ovaj pad nema veze sa opijanjem toga dana.

- On je bio pomalo u blagdanskom raspoloženju unatrag tjedan dana i nakupilo se. To što je bio kod prijatelja, samo je bila kap u prepunoj čaši. Na sreću, brzo smo ga odvezli u bolnicu, a u stanju kome na odjelu intenzivne njege bio je od podneva do jutra drugoga dana. Polako je dolazio sebi, a zatim je prebačen na odjel psihijatrije. Što da vam kažem, već je 20 godina u mirovini i svaki dan popije nekoliko piva. U bolnici je bio i prije deset godina kad mu je pozlilo od alkohola, ali ne u tolikoj mjeri. Dobar je čovjek i radišan, ali eto, voli popiti. U braku smo 45 godina i sve je uvijek bilo u redu. Dvadeset godina radio je kao vozač i nije napravio ni jedan prekršaj - rekla je supruga Nada koja kaže da je sve sretno završilo. 

Rekorder Đuro Mačak priznao je svojoj supruzi da nije bilo kamena na koji je stao, ne bi izgubio ravnotežu i sretno bi stigao do svog kreveta. Ovako, sve je ispalo naopako i završio je u bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • p i j e v a c 02.01.2011.

    Najbolje da se sječa gde je bio zadnjih 10 dana,a kamo li nekog kamena.Kaže žena ,kod susjeda je popio kap koja je prelila čašu.Vjerojatno su pili iz hampera ili lavora.3,5 mu je normalna doza,a kad popije dvije kante više,onda se popne preko 5.

  • zgbzagreb 02.01.2011.

    Đuro je kreten i ubojica na cesti. Ali hoće to kad ti alkohol pojede mozak i ne razmišljaš o drugima "je...i egoist", kojeg boli k. za druge ljude. Kad ne smiješ piti kod kuće jer Nadica ne da pa moraš ugrožavati druge na putu do kuće. Uzmi taj kamen i tuckaj se s njim po glavi.

  • miki-zg 02.01.2011.

    Suprugo Nado, da Bog da se tako "nakupilo" i nekom " dobrom i radišnom" tko će autom tebi ići u susret iz kontra smjera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare