To je to što me zanima!

Rekordna dražba: Brončani kip prodali za 548 mil. kn

Anonimni kupac platio je nevjerojatnih 65 milijuna funti za brončani kip švicarskog umjetnika Alberta Giacomettija na dražbi u londonskom Sothebyju
Vidi originalni članak

Brončani kip muškarca u prirodnoj veličini švicarskog umjetnika Alberta Giacomettija prodan je na aukciji u londonskoj kući Sotheby za rekordnih 65 milijuna funti (548 milijuna kuna). Početna cijena bila je 12 milijuna funti. Očekivali su da će se prodati za najviše 18 milijuna. Međutim, deset rivala 'bacalo' je ponude i za osam minuta kip je prodan anonimnom kupcu. U Sothebyju su rekli kako je to najskuplja umjetnina ikad prodana na aukciji. Kip se smatra jednim od najbitnijih dijela 20. stoljeća.
Stari rekord u cijeni držao je Pablo Picasso i njegov 'Dječak s lulom' prodan u New Yorku za 58 milijuna funti. Neka dijela postigla su i veću cijenu na privatnim dražbama, No5, 1948, Jacksona Pollocka prodan je za nevjerojatnih 73 milijuna funti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • crnabitanga 04.02.2010.

    Kako je to naskuplji predmet ikad prodan na aukciji kad dvije rečenice dalje vidimo da nije???

  • PapaŠtrumpf 04.02.2010.

    Iskreno, ja bih ljepši kip napravio, samo bi moj vrijedio za težinu bronce na otpadu a ovaj ne bi u vrt stavio da ptice straši !

  • jakuza 04.02.2010.

    Koji bolesnici jeb. ih kip u guzicu bolje da cu pomogli nesretnicima na Hatiju pa bi njima napravili kip koji bi sinbolizirao humanost a ne glupost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare