To je to što me zanima!

Rektor Uglešić: Studenti samo pili i stalno se tukli

Studentska blokada u Zadru je slomljena, ali nije bilo nastave jer štrajkaju profesori. Sa Sveučilišta kažu da je studentska inicijativa ispolitizirana
Vidi originalni članak

Rektor Ante Uglešić prekinuo je studentsku blokadu na Sveučilištu u Zadru. Predavanja svejedno nije bilo jer su u srijedu štrajkati počeli profesori.
- Podržavamo studentske zahtjeve, ali ne možemo podupirati ovakav način jer je jasno da je studentska inicijativa ispolitizirana – rekao je Uglešić. Tvrdi da su je  ispolitizirali profesori sindikalisti, koji su tražili potporu studenata u svojim zahtjevima. Komentirao je kako su upravi dozlogrdili opijanje studenata na Sveučilištu, njihovi međusobni fizički obračuni i slično.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pravdonoša 14.05.2009.

    Dobro je poznato koji prostor obuhvaća zgrada Sveučilišta u Zadru, a riva nekoliko desetaka metara ispred nje se zasigurno ne ubraja u taj prostor. Po čemu se ovi studenti na fotografiji razlikuju od bilo kojeg drugog građanina Hrvatske, zar nije svima dozvoljeno piti pivo na rivi ili bilo gdje drugdje na javnoj površini u Hrvatskoj?! Razlika je jedino u tome što ova fotografija podupire (?!) priču rektora zadarskog sveučilišta! Ako se prostor zadarske rive ubraja u posjed Sveučilišta onda se i predavanja mogu održavati na rivi! Rektore, izvolite! Ako već rektor i Uprava potiču negativnu, panikom i nemoći uzrokovanu, kampanju protiv studenata i njihovih plemenitih ciljeva ne moraju valjda i mediji gušiti ne samo studentsku već i sveopću hrvatsku budućnost!

Komentiraj...
Vidi sve komentare