To je to što me zanima!

Titov rođendan '87. obilježili remakeom nacističkog plakata

Tjednik Express donosi: Film 'Fina umjetnost zrcaljenja', koji je prikazan u KIC-u bio je povod da se okupe akteri sigurno najpoznatije likovne podvale u Jugoslaviji
Vidi originalni članak

Dokumentarni film “Fina umjetnost zrcaljenja”, koji je prošli tjedan prikazan u zagrebačkom Kulturno-informativnom centru, bio je povod da se u Zagrebu okupe akteri zasigurno najpoznatije likovne podvale u bivšoj Jugoslaviji. Autori filma su Corrine Enquist i Toma Bačić, oboje Hrvati, iako su glavni likovi njihova filma Slovenci. Razlog je što su i Corrine i Toma povjesničari umjetnosti, pa njihov dokumentarac evocira sjećanje na aferu Plakat iz 1987. godine, koja je dokinula famoznu Titovu štafetu i na neki način najavila raspad bivše države. Naime, tih godina, iako Tito već odavno nije bio živ, jugoslavenski su omladinci i dalje trčali sa štafetom, koja bi, nakon što bi obišla sve ondašnje republike i pokrajine, 25. svibnja - na Titov rođendan, stigla u Beograd. Umjesto pokojnom predsjedniku, na stadionu JNA predavali su je predsjedniku Saveza socijalističke omladine Jugoslavije. Svake godine početna stanica bila je u drugoj republici, koja je morala organizirati svečanost, a te 1987. red je bio na Sloveniji.

>>>Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 297

  • Mionamonika 04.03.2015.

    Kad je godišnjica smrti "ljubičice bijele"? Namjeravam tulum organizirat.

  • čvrsti 03.03.2015.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • Mein Kapital 03.03.2015.

    Kaj prije skužimo da smo živili u Nacional Socijalizmu više nego Komunizmu biti će nam bolje ,nemamo mi veze sa Staljinovim komunizmom koji su smislile engleske masonske elite da ubiju čovjeka i boga i na taj način ubili 60mil rusa.Danas je Komunizam u EU i SAD ,NWO komunizam je ušao na zadnja vrata dok niste gledali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare