To je to što me zanima!

Remetinečki rotor zatvara se ovog vikenda za sav promet

Rekonstrukcija kružnog toka Remetinec ušla je u završnu fazu radova te će zbog toga rotor ovaj vikend biti zatvoren za sav promet. Nova regulacija prometa objavljena je na stranicama Grada Zagreba.
Vidi originalni članak

Za potrebe izmjene privremene regulacije u sklopu rekonstrukcije kružnog toka Remetinec od subote 19. 10. od 23 sati do nedjelje 20. 10. u 6 sati Jadranski most bit će zatvoren za sav promet poručuju iz Grada Zagreba.

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će:

Selska cesta - Savska cesta - Slavonska avenija - Avenija V. Holjevca - Avenija Dubrovnik - privremeno izgrađena prometnica - Jadranska avenija 
Jadranska avenija - Avenija Dubrovnik - Av. V. Holjevca - Slavonska avenija - Savska cesta 

Upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za strpljenje i razumijevanje.

Također izgradnjom podvožnjaka, uređenjem prstena novog kružnog toka prometa te prilaznih rampi građevinski radovi na rotoru Remetinec ulaze u završnu fazu te se uspostavlja dodatna privremena regulacija prometa od 20. 10. 2019. u 6.00 sati.

Uspostava dodatne regulacije prometa odvijat će se u dvije faze koju možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo najnovije fotografije pokazuju da radovi vrlo dobro napreduju te se sada već polako nazire konačni izgled jednog od najprometnijih zagrebačkih raskrižja.

Vrijednost rekonstrukcije je 330 milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 272 milijuna, iz državnog proračuna još 48, a iz gradskog proračuna izdvojeno je 11 milijuna kuna.

Dovršavanjem ovog projekta iz rotora će se eliminirati 60 tisuća vozila, 60 posto od onoga koliko ih danas dnevno prođe tim najprometnijim raskrižjem u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jure lesko 17.10.2019.

    Lijepo!

  • Vlad 17.10.2019.

    baš me zanima koliko to privremeno riješenje na kraju bude koštalo. Više od čuvenog kružnog toka u Parizu sa Triumfalnim vratima.

  • Lambo_1 17.10.2019.

    Dajte još dva mosta preko save da rasteretite slavonsku, i nadvožnjak kod petrola na slavonskoj. To je veliki krkljanac to križanje. I to je več pola poteškoća što ih sad imamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare