To je to što me zanima!

Republikanci izabrali Romneya za predsjedničkog kandidata

Romney je uvjeljivo dobio unutarstranačku utrku koju je vodio od samog početka. Njegova kandidatura bit će potvrđena u kolovozu na stranačkoj konvenciji
Vidi originalni članak

Mitt Romney osvojio je republikansku nominaciju i postao kandidat republikanaca za predsjednika SAD-a, javlja AP. Uvjerljivo je pobijedio na unutarstranačkim izborima u Teksasu i dobio podršku još 155 delegata. Ukupno ima podršku 1.444 delegata te je tako dobio unutarstranačku utrku u kojoj je vodio od samog početka. Njegova kandidatura bit će potvrđena u kolovozu na stranačkoj konvenciji. 

- Naša stranka ujedinila se s ciljem uklanjanja grešaka koje smo napravili u posljednje tri i pol godine. Znam da je pred nama težak zadatak, ali bez obzira na izazove koji nas čekaju nećemo pristati na ništa osim povratka SAD-a na put pune zaposlenosti i napretka - rekao je Romney, bivši guverner države Massachussetts.

Iako na predsjedničke izbore izlazi kao autsajder, analitičari prognoziraju vrlo tijesnu i napetu borbu protiv demokratskog kandidata Obame. 

Njegova pobjeda ipak je pomalo ostala je zasjenjena Donaldom Trumpom koji mu je pomagao tijekom kampanje i u pitanje doveo ''misterij'' oko države u kojoj je rođen aktualni predsjednik Barack Obama. 


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare