To je to što me zanima!

Resor joj je ekonomija: Borzan potpredsjednica EU socijalista

Jedan od prvih njenih zadataka je koordinacija pristupa socijalista i demokrata prema saslušanju svih povjerenika Europske komisije koji potpadaju pod njen resor
Vidi originalni članak

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, čime je postala jedna od jedna od najutjecajnijih zastupnica u Europskom parlamentu, gdje su socijalisti druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika. Ovaj tjedan dodijeljen joj je i potpredsjednički resor - izgradnja nove ekonomije za ljude.
 
- Moj potpredsjednički resor se zove „Nova ekonomija koja radi za ljude“, a obuhvaća tri odbora: Odbor u kojem sam radila još od prošlog mandata - za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača, te uz taj i Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku te Odbor za međunarodnu trgovinu. To je iznimno zahtjevno područje, ali istovremeno mi je jako drago jer sam se silno borila da dobijem taj resor. Smatram da kroz njega mogu najviše napraviti za Hrvatsku! Uvijek sam govorila da je moj posao da EU radi za ljude, i sada imam resor ekonomija koja radi za ljude. Želim, kao i dosada, raditi na konkretnim rješenjima koji će povećati kvalitetu života građana Hrvatske i cijele EU - rekla je Borzan.
 
Jedan od prvih njenih zadataka je koordinacija pristupa socijalista i demokrata prema saslušanju svih povjerenika Europske komisije koji potpadaju pod njen resor, a njih je čak osam što je gotovo trećina predloženih kandidata.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • intellectus 24.09.2019.

    Borzan i ekonomija?! Može biti, ima velika usta. U ekonomiji je sigurno veliki kapacitet.....tipično UDBA.

  • Lun@777 24.09.2019.

    Iza Borzanice su njeni rezultati rada, parlamentarci su to prepoznali, pa je eto izabrali za potpredsjednicu EU socijalista. Bravo, to je uspjeh, bez uplitanja Vlade i Plenkovića u to imenovanje.

  • iskra21 23.09.2019.

    Čestitke gđi Borzan! Bravo! S&D je sve jači i jači i ima najvkše povjerenika u EK

Komentiraj...
Vidi sve komentare