News

Komentari 27

Resor joj je ekonomija: Borzan potpredsjednica EU socijalista

Resor joj je ekonomija: Borzan potpredsjednica EU socijalista

Jedan od prvih njenih zadataka je koordinacija pristupa socijalista i demokrata prema saslušanju svih povjerenika Europske komisije koji potpadaju pod njen resor

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, čime je postala jedna od jedna od najutjecajnijih zastupnica u Europskom parlamentu, gdje su socijalisti druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika. Ovaj tjedan dodijeljen joj je i potpredsjednički resor - izgradnja nove ekonomije za ljude.
 
- Moj potpredsjednički resor se zove „Nova ekonomija koja radi za ljude“, a obuhvaća tri odbora: Odbor u kojem sam radila još od prošlog mandata - za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača, te uz taj i Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku te Odbor za međunarodnu trgovinu. To je iznimno zahtjevno područje, ali istovremeno mi je jako drago jer sam se silno borila da dobijem taj resor. Smatram da kroz njega mogu najviše napraviti za Hrvatsku! Uvijek sam govorila da je moj posao da EU radi za ljude, i sada imam resor ekonomija koja radi za ljude. Želim, kao i dosada, raditi na konkretnim rješenjima koji će povećati kvalitetu života građana Hrvatske i cijele EU - rekla je Borzan.
 
Jedan od prvih njenih zadataka je koordinacija pristupa socijalista i demokrata prema saslušanju svih povjerenika Europske komisije koji potpadaju pod njen resor, a njih je čak osam što je gotovo trećina predloženih kandidata.

Najčitaniji članci