To je to što me zanima!

Rezultati malih i srednjih tvrtki spriječili su veću krizu u zemlji

Cilj projekta Poslovni dnevnik je predstaviti mala i srednja poduzeća koja su, unatoč recesiji, proteklih pet godina ostvarila rast prihoda i povećala zapošljavanja radnika
Vidi originalni članak

Naše društvo napokon počinje cijeniti obrtnike i poduzetnike jer oni zapošljavaju ljude i pokreću gospodarstvo, rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na predstavljanju projekta Poslovni uzlet koji je pokrenuo Poslovni dnevnik.

- Želimo poduprijeti poduzetnike i objasniti društvu koliko su bitni za budućnost, te stvarati pozitivne priče. Vjerujem da ćemo to ovim projektom promijeniti jer ćemo pratiti kako se razvijaju i kako troše novac te nagraditi najuspješnije - naglasio je ministar. Dodao je da se uz pomoć rezultata malih i srednjih poduzetnika spriječila veća kriza u Hrvatskoj. Cilj je projekta Poslovnog dnevnika predstaviti mala i srednja poduzeća koja su proteklih pet godina, unatoč recesiji, ostvarivala rast poslovnih prihoda i povećala zapošljavanje radnika.

Poslovni uzlet će predstaviti 500 poduzetnika koji zadovoljavaju sve kriterije izvrsnosti, a najbolje će i nagraditi.

- Nije nam u cilju samo puko nagrađivanje poduzetnika. Želimo im pružiti alate, dodatna znanja i stručnu ekspertizu pomoću seminara i treninga kako bismo ih stimulirali i pomogli im da još više unaprijede poslovanje - objasnio je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

Uskoro i tematske emisije o poduzetništvu na 24sata TV-u

Istaknuo je da projekt ulazi u novu, proaktivnu fazu u kojoj će se intenzivirati dijalog između poduzetnika, predstavnika izvršne vlasti, financijskih institucija i znanstvene zajednice.

- Osim za informiranje o gorućim gospodarskim temama, platforme Poslovnog dnevnika poduzetnicima će koristiti i za edukaciju. Organizirat ćemo i niz okruglih stolova u suradnji s Večernjim listom te Hrvatskom udrugom poslodavaca, koja je i počasni partner projekta.

A na 24sata TV-u uskoro počinju i tematske emisije o poduzetništvu - rekao je Šimatović.

Zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić podsjetio je okupljene da su upravo malo i srednje poduzetništvo najjača poluga gospodarstva Hrvatske jer zapošljavaju oko 65 posto ukupne radne snage i stvaraju oko 55 posto ukupne dodane vrijednosti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mrzovoljni 19.03.2014.

    Blago nama sad govore o nama dobro, a to bi trebalo značiti što? G. Linić i drugi G-ovi viču kako su obrtnici lopovi i sve čine kako bi nam uzeli svaku kunu iz đepa i uništili nas male ali zato su megatrgovine poput G. Keruma koji duguje 600 miliona pošteni poduzetnici i takve podržavaju.Gospodo kad nas ovako hvale spremite se da na vašim leđima slome batinu.

  • optimist-pesimist 14.03.2014.

    Gđa. Ožbolt ovo što sada čitate, ovo Vam je zasigurno jedna od najčešćih,najviše ponavljanih fraza u 20 godina postojanja države "ostvarili rast prihoda,povećali zapošljavanje radnika,sprijčili veću krizu" . Dakle realno je za očekivati da će ti isti tzv. "uspješni" nakon 4-5 god. biti u proceduri predstečajne nagodbe. Dakle na djelu je politički dobro izfrizirana još jedna među jačima Hrvatskih blamaža....

  • Šarlota 08.03.2014.

    Vjerujem u napredak i bitan pomak pri zapošljavanju u malim i srednjim tvrtkama, ali....... vjerovat ću u uspjeh onoga trenutka kad se objave podaci o vlasnicima, suvlasnicima, osnivačima i (nevidljivim gazdama), do tad je svaka naučna i svaka druga "ekspertiza", kako to Maras voli zapakirati, bespredmetna i predstavlja trošak iz proračuna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare