Obavijesti

News

Komentari 8

Rezultati malih i srednjih tvrtki spriječili su veću krizu u zemlji

Rezultati malih i srednjih tvrtki spriječili su veću krizu u zemlji
6

Cilj projekta Poslovni dnevnik je predstaviti mala i srednja poduzeća koja su, unatoč recesiji, proteklih pet godina ostvarila rast prihoda i povećala zapošljavanja radnika

VIDEO

Naše društvo napokon počinje cijeniti obrtnike i poduzetnike jer oni zapošljavaju ljude i pokreću gospodarstvo, rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na predstavljanju projekta Poslovni uzlet koji je pokrenuo Poslovni dnevnik.

- Želimo poduprijeti poduzetnike i objasniti društvu koliko su bitni za budućnost, te stvarati pozitivne priče. Vjerujem da ćemo to ovim projektom promijeniti jer ćemo pratiti kako se razvijaju i kako troše novac te nagraditi najuspješnije - naglasio je ministar. Dodao je da se uz pomoć rezultata malih i srednjih poduzetnika spriječila veća kriza u Hrvatskoj. Cilj je projekta Poslovnog dnevnika predstaviti mala i srednja poduzeća koja su proteklih pet godina, unatoč recesiji, ostvarivala rast poslovnih prihoda i povećala zapošljavanje radnika.

Poslovni uzlet će predstaviti 500 poduzetnika koji zadovoljavaju sve kriterije izvrsnosti, a najbolje će i nagraditi.

- Nije nam u cilju samo puko nagrađivanje poduzetnika. Želimo im pružiti alate, dodatna znanja i stručnu ekspertizu pomoću seminara i treninga kako bismo ih stimulirali i pomogli im da još više unaprijede poslovanje - objasnio je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

Uskoro i tematske emisije o poduzetništvu na 24sata TV-u

Istaknuo je da projekt ulazi u novu, proaktivnu fazu u kojoj će se intenzivirati dijalog između poduzetnika, predstavnika izvršne vlasti, financijskih institucija i znanstvene zajednice.

- Osim za informiranje o gorućim gospodarskim temama, platforme Poslovnog dnevnika poduzetnicima će koristiti i za edukaciju. Organizirat ćemo i niz okruglih stolova u suradnji s Večernjim listom te Hrvatskom udrugom poslodavaca, koja je i počasni partner projekta.

A na 24sata TV-u uskoro počinju i tematske emisije o poduzetništvu - rekao je Šimatović.

Zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić podsjetio je okupljene da su upravo malo i srednje poduzetništvo najjača poluga gospodarstva Hrvatske jer zapošljavaju oko 65 posto ukupne radne snage i stvaraju oko 55 posto ukupne dodane vrijednosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C