To je to što me zanima!

Ribar Nikola ulovio ugora teškog 45 kila i prodao ga

ULOV NA PARANGAL: Veliku ribu Nikola Kurić (30) ulovio je u zadarskom kanalu pokraj otoka Sestrunja. Teški kapitalac završio je u restoranu
Vidi originalni članak

Ugora teškog 45 kilograma i dugačkog 2,20 metara pokraj otoka Sestrunja u zadarskom arhipelagu ulovio je Nikola Kurić (30), ribar iz Zadra. U utorak ujutro ovaj je profesionalni ribar isplovio brodom iz Kukljice na otoku Ugljanu, unatoč nevremenu i kiši. Oko podneva je ugora ulovio na parangal, a prijatelj mu je pomogao da ga izvuče iz mora na brod.
- Već godinama se bavim ribarstvom i cijeli život sam proveo uz more, ali ovakav ulov do sada nikad nisam imao. Znao sam da ugori mogu narasti jako veliki i čuo sam za takve ulove, ali iznenadio sam se kad sam vidio da mi se ovoliki uhvatio na parangal. Bit će još ovakvih ulova. Nadam se - priča nam uz osmijeh Nikola Kurić.
Ugora je ulovio oko 1,2 nautičke milje od obale Sestrunja, u zadarskom kanalu. No nije ga zadržao za sebe. Prodao ga je. Mrcinu od ugora od Nikole je otkupio restoran Niko, poznat po otkupu velikih riba. Gosti će uživati u jelima spravljenima od velike ribe. Ugor je specijalitet. Iz restorana poručuju da je ugor najukusniji skuhan na - brudet.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • cosanostra 15.05.2010.

    ulovio na parangal? ugor se sam ulovio,a koliko vidim to je ugor iz porodice suicidus vulgaris

  • badro delgado 15.05.2010.

    posrecilo se i tebi, neka, nego koliko je love dobio za njega?! koliko je kilogram?

  • brižno blago 15.05.2010.

    a neš ti specijaliteta...ono gumeno meso...grrr!

Komentiraj...
Vidi sve komentare