To je to što me zanima!

Ribari blokirali kanal Sv. Ante i prijavili kvarove na motoru

Na moru je oko 16 koćarica, a stalno im se pridružuju nove. Traže proglašavanje isključivo gospodarskog pojasa te ostavku državnog tajnika za ribarstvo Božanića
Vidi originalni članak

Profesionalni ribari iz Šibenika i okolice su u srijedu u podne blokirali šibensku luku, odnosno kanal Svetog Ante na morskom ulazu u Šibenik. Koćarica Kraljica mira prijavila je kvar na motoru, nakon čega je na more isplovilo još 15 koćarica, a nove konstantno pristižu. Nakon što ih je policija htjela rasjerati, jer nisu prijavili prosvjed, svi su prijavili kvar na motoru. Ribari su tako nastavili mirni prosvjed koji su započeli prije četiri mjeseca. Traže proglašavanje isključivo gospodarskog pojasa te ostavku državnog tajnika za ribarstvo Tončija Božanića. Pomorska policija pregovara s ribarima kako bi oslobodili prolaz i pustili teretne brodove i trajekte.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • sonny42 28.04.2011.

    Nakon stoljetnih težnji i nastojanja da imamo svoju državu krvavo smo je stvorili i sada neznamo što bi s njom.Uvijek smo bili dobre sluge a loši gospodari pa netreba se čuditi što neki u ovoj državi žele ponovo pod nečiji patronat.Zar je ovaj napaćeni narod vrijedan par fotelja u EU???

  • Spec 27.04.2011.

    Nakon bilo kakvog kvara Hrvatski registar brodova treba obaviti pregled brodova i produžiti klasu kada dokažu da su ispravni. To bi trebalo lijepo naplatiti pa bi se "ribari" drugi put odgovornije ponašali.

  • cosanostra 27.04.2011.

    mogli su se usput i prijavit za guinnessovu knjigu rekorda

Komentiraj...
Vidi sve komentare