To je to što me zanima!

Ribić upozorio Vladu: Sindikati će reagirati na smanjenje plaća

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik Matice hrvatskih sindikata najavio je da će sindikati sigurno reagirati na eventualno smanjenje plaća na način, u opsegu i vremenu koji ocijene najboljim
Vidi originalni članak

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić optužio je u ponedjeljak Vladu na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem da promašenom i neuspješnom ekonomskom politikom već šestu godinu mrcvari građane, pa zato mora otići.

Komentirajući najave da će zbog smanjenja proračunskog deficita Vlada smanjiti plaće u javnom sektoru, Ribić je na konferenciji za novinare ustvrdio da "ekonomski podkapacitirana Vlada obmanjuje narod u svojoj nemoći da stvori temelje za gospodarski oporavak, kao i bezidejni i nesposobni poslodavci, a ceh plaćaju radnici".

Na eventualno smanjenje plaća, sindikati će sigurno reagirati, najavljuje Ribić.

- Sindikati će sigurno poduzeti ono što je u okviru njihovih moći, sindikati neće mirno gledati. Mi ćemo birati tajming, način i opseg našeg udarca. Naši građani, učitelji, profesori na sveučilištima moraju razumjeti da ako se oni ne bore, da se sindikati ne mogu za njih sami izboriti - poručio je Ribić.

Ustvrdio je da su plaće u javnim službama od početka krize pale za 25 posto, a najavljenim smanjenjem dodatka na plaću sa 0,5 na 0,3 po godini staža najstarijim djelatnicima mogle bi pasti i do ukupno 35 posto.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • GeorgiaGolik 19.06.2014.

    svakako,reforme su potrebne,ali za sve ,jer smo svi pred zakonom isti .zar nije za spd vladu normalno ,da i sebi skinu place 10%,da suosjecaju sa narodom ,koji ih je izabrao.neka oni prvi to ucine,pa ce i ostali za njima .trebaju poceti sa dobrim primjerom .svi gradjani mogu prezivljavati sa 2000-5000 HRK,a oni jadni ne mogu sa 15000-40000 HRK,kakve oni imaju potrebe i oni su samo ljudi.svi zastupnici imaju jos i punooo privilegija ,koje obican gradjanin nema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • zeljkic 01.04.2014.

    Ribiću kolika je tvoja plaća? Mislim da bi trebao krenuti od sebe kao primjer solidarnosti sa svima nezaposlenika, zaposlenima bez plaće, zaposlenima na minimalcu, budi dosljedan...

  • ŠbbKbb_1 21.03.2014.

    Vođe sindikata isti su kao u saborski zastupnici, izađu malo u javnost mi ovo, mi ono...lupanje prazne slame, plaća im ide,a dobraaa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare