Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Ribić upozorio Vladu: Sindikati će reagirati na smanjenje plaća

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata najavio je da će sindikati sigurno reagirati na eventualno smanjenje plaća na način, u opsegu i vremenu koji ocijene najboljim

Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell
48 komentara

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić optužio je u ponedjeljak Vladu na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem da promašenom i neuspješnom ekonomskom politikom već šestu godinu mrcvari građane, pa zato mora otići.

Komentirajući najave da će zbog smanjenja proračunskog deficita Vlada smanjiti plaće u javnom sektoru, Ribić je na konferenciji za novinare ustvrdio da "ekonomski podkapacitirana Vlada obmanjuje narod u svojoj nemoći da stvori temelje za gospodarski oporavak, kao i bezidejni i nesposobni poslodavci, a ceh plaćaju radnici".

Na eventualno smanjenje plaća, sindikati će sigurno reagirati, najavljuje Ribić.

- Sindikati će sigurno poduzeti ono što je u okviru njihovih moći, sindikati neće mirno gledati. Mi ćemo birati tajming, način i opseg našeg udarca. Naši građani, učitelji, profesori na sveučilištima moraju razumjeti da ako se oni ne bore, da se sindikati ne mogu za njih sami izboriti - poručio je Ribić.

Ustvrdio je da su plaće u javnim službama od početka krize pale za 25 posto, a najavljenim smanjenjem dodatka na plaću sa 0,5 na 0,3 po godini staža najstarijim djelatnicima mogle bi pasti i do ukupno 35 posto.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message