To je to što me zanima!

Riječ je o ubojstvu? Prepolovio se bus, poginulo četvero djece

Strava u Francuskoj: Vlak je naletio na školski autobus i prepolovio ga. Deset ozlijeđenih je kritično, dok je još deset teško ozlijeđeno. Svi su prevezeni u bolnice
Vidi originalni članak

Četiri djeteta poginula su u četvrtak, a dvadeset ih je ozlijeđeno kad je školski autobus prepolovljen u sudaru s vlakom na jugozapadu Francuske.

Školsko vozilo koje je prevozilo dvadesetak adolescenata jedne škole, starih od 13 do 17 godina, udario je vlak na željezničkom prijelazu u Millasu, u istočnim Pirinejima, blizu granice sa Španjolskom.

SUDAR S VLAKOM Autobus se prepolovio, četvero djece poginulo je u sudaru

U nesreći su sudjelovale 24 osobe, od kojih djeca od 13 do 17 godina na školovanju u Millasu.

- Ustanovljena su četiri smrtna slučaja, deset osoba u stanju krajnje hitnosti i deset u stanju umjerene hitnosti prebačeno je u okolne bolnice -  istaknuto je iz prefekture istočnih Pirineja, u priopćenju objavljenom u noći s četvrtka na petak.

- Postupak identifikacije počeo je i iznimno je težak - kazao je novinarima francuski premijer Edouard Philippe, stigavši tijekom večeri u grad sa 4000 stanovnika.

Francuska nacionalna željeznička tvrtka (SNCF) objavila je kako je "po svjedocima, željeznički prijelaz normalno radio, ali to treba potvrditi istraga".

Radi se "klasičnom" prijelazu s automatskom signalizacijom i dvije rampe, istaknula je tvrtka po kojoj se taj željeznički prijelaz "ne smatra posebno opasnim".

Nije bilo mehaničkog problema: Otvorili istragu o ubojstvu

- U ovom trenutku čini se da nije postojao mehanički problem na tom prijelazu - izjavila je na radio postaji France Info Carole Delga, predsjednica pokrajine Occitanie, prije dolaska u Millas.

Nacionalna udruga Prava žrtava ocijenila je da se SNCF "jako brzo izuzeo od svake odgovornosti u toj nesreći".

- Puno je nesigurnosti u ovom stupnju istrage. Vatrogasci rade na spašavanju, policajci na identifikaciji žrtava kao i na istrazi - izjavila je dužnosnica regionalne žandarmerije.

Tužiteljstvo je otvorilo istragu o "ubojstvu iz nehata".

Idi na 24sata

Komentari 11

  • UNPROFOR 15.12.2017.

    Nema tu nikakvuh nedioumica ! Ako je rampa radila , onda se na prvoj strani autobusa poznaje , da ju je udario , udubljenje ili samo boja , ako toga nema rampa radila nije ! Zar je to tako komplikovano istražiti ! 1 minut pretraživanja prve strane busa !

  • UNPROFOR 15.12.2017.

    Ako se je znalo , da rampe ne rade , onda je postupak , da vlak stane pred sam prelaz , tri puta svirne i nastavi dalje .Tu je moglo doći do trenutaćnoga kvara u isti momenat , kad j strojevođa nije ni dobio obavijest o kvaru , jer se za kvar i nije prije znalo. Ja naletio na takav kvar u centru grada , jeza me uhvatila , kad sam vidio , da vlak ide koćeći do prijelaza i svira ! Iskoćio iz auta i zaustavio promet i to na 4 trake. Vozać gradskoga autobusa me nije šljivio 5% a kad je sa strane na 1 m ugledao svijetla vjerovatno se usro !

  • tmendas 15.12.2017.

    Sućut obiteljima. Vozači autobusa (a i ostali) trebali bi biti puno pažljiviji za vrijeme vožnje.I ovim putem se obraćam i vozačima koji možda čitaju ovaj komentar,nerijetko se dogodi da mi dijete, kada dođe kući iz škole priča kako se njihov vozač, koji ih vozi u školskom autobusu, tijekom vožnje dopisuje SMS-om. Vozači, vozite našu djecu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare