To je to što me zanima!

Riječani su ljutiti na Obersnela jer im je zagađena pitka voda

“Došli smo zbog čistog zraka, a dobit ćemo raka”, “Naj grad - sada smrad” i “Dosta je smrada, Obi van iz grada”, pisalo je na transparentima prosvjednika u Rijeci
Vidi originalni članak

Zbog ugrožavanja izvora pitke vode, tristotinjak Riječana okupilo se u subotu na Korzu ispred Gradskog poglavarstva.

“Došli smo zbog čistog zraka, a dobit ćemo raka”, “Naj grad - sada smrad” i “Dosta je smrada, Obi van iz grada”, pisalo je na transparentima prosvjednika koji uglavnom žive kraj odlagališta na Mariščini.

- Deponij je iznad Rječine. Mi živimo tamo, vidimo što se događa i ne mogu nas uvjeravati da zrak i rijeka nisu zagađeni. Želimo to spriječiti i za nas i za naše gospodarstvo i turizam - rekao je predsjednik eko stožera Josip Katalinić, a njegov kolega Bojan Banac pitao je Poglavarstvo koliko košta zdravlje.

Prosvjednici su bili jedinstveni u zahtjevima za primarnom selekcijom otpada i njegovu ekološkom zbrinjavanju.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • marinac_1 16.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Slavonka52 16.09.2012.

    Steta sto vise Rijecana nije izislo na prosvjed.

  • FiumanRi_1 15.09.2012.

    Smrdi pola grada u vecernjim satima Viškovo, Marinići, Zamet, Marčeljeva draga, Srdoči, Kantrida, Krnjevo... smrdi čak i na novim Obijevim bazenima na Kantridi. Ono što se cijedi iz smeća će direktno ići u dva izvora vode. Sada ispod bala sa smećem nema nikakvog zaštitnog sloja. . Je li stvarno istina da ovih dana pojačano kloriraju vodu a da javnost o tome nije obaviještena?

Komentiraj...
Vidi sve komentare