To je to što me zanima!

Rijeka: U kontejnerima su švercali sastojke za kokain

Iz nađene količine norefedrina može se proizvesti oko 280 kg čistog amfetamina. Od toga se može napraviti od 1,5 do čak 3 milijuna uličnih doza
Vidi originalni članak

Na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci 10. lipnja presječen je još jedan veliki međunarodni krijumčarski lanac. Suradnjom hrvatske carine i policije uz koordinaciju USKOK-a zaplijenjeno je 188 kilograma norefedrina, 'baze' koja se koristi za proizvodnju kokaina, amfetamina i ecstasyja.
Kontejner je putovao iz Indije, te preko Malte sredinom svibnja stigao u Rijeku odakle je trebao ići za Kanadu. U njemu su bili tokarski strojevi. Kontejner je provjeren jer je njegov naručitelj bila tvrtka čiji je vlasnik uhićen u Zagrebu 6. lipnja ove godine zbog sumnje da je sudjelovao u krijumčarenju 380 kg otopine droge kokain. Droga je u kontejneru otkrivena u šest otvora na strojevima. Ubrzo je nađen i drugi kontejner s istom deklaracijom s odredištem u Montrealu. 12. lipnja u luci Montreal pretražili su kontejner unutar kojeg su našli 223 kilograma prekursora norefedrin. U oba slučaja su unutar kućišta tokarskog stroja pronađene vreće s bijelim prahom. To je najveća zapljena norefedrina unatrag pet godina. Kriminalističkom obradom do sada je obuhvaćeno 8 ljudi. Ove su srijede protiv dvoje podnijeli kaznene prijave zbog sumnje na zlouporabu opojnih droga, odnosno zbog krijumčarenja 188 kg norefedrina pronađenog u Rijeci. Jedan od prijavljenih je od ranije u pritvoru u Zagrebu zbog sumnje da je sudjelovao u krijumčarenju 380 kg otopine droge kokain, dok je drugi muškarac nedostupan i nalazi se na slobodi. Riječ je o Hrvatu koji boravi na području Kanade.
Iz pronađene količine norefedrina može se proizvesti oko 280 kg čistog amfetamina. Od toga se može napraviti od 1,5 do 3 milijuna uličnih doza.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Hacker-ri 03.10.2008.

    u Rijeci vlada SDP pa vjerojatno zato droga sanaderovei cigarete ne dolaze do njega... Nisu moji sugradani krivi sta nam policija, za razliku od drugih, radi svoj posao

  • user_27152 03.10.2008.

    Rijeka grad slučaj heeh he

Komentiraj...
Vidi sve komentare