To je to što me zanima!

Rijeka: U kontejneru našli čak 19.000 šteka cigareta

U riječkoj luci policija i carinici pronašli su 19.000 šteka cigareta Benson and Hedges koje su na brod ukrcane u Kini, a vrijede oko milijun kuna
Vidi originalni članak

Na Kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci zaplijenjene su cigarete marke Benson&Hedges oznake Gold. Kontejner u kojemu su se nalazile cigarete u Rijeku je stigao još 7. travnja ove godine. Krenuo je brodom Cordelia, a prema brodskoj dokumentaciji cigarete su ukrcane u kineskoj luci Yantian. Umjesto cigareta deklarirana je električna roba teška osam tona. U kontejneru je bilo 1200 kutijai, odnosno 19.000 šteka. Vrijednost cigareta je oko 1,042,560 kuna ili 144 000 eura.
 - Cigarete smo otkrili neposredno nakon istovara s broda, no čekali smo sa zapljenom očekujući da će se netko pojaviti i preuzeti robu. Nitko nije došao stoga još tragamo za pošiljateljem i primateljem cigareta - rekao je Vitomir Bijelić, načelnik sektora kriminaliteta PU primorsko-goranske. Sumnja se da su cigarete bile namijenjene tržištu Velike Britanije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • amer27 02.12.2008.

    ha ha ha a sto ste vi ocekivali !!!!!! samo dignite cijenu cigareta na 60 kuna ako hocete, vlado naša pametna....da barem imate ovakvih šverceva svaki dan po 5 puta. A za iznos koji se spominje da bi država bila zakinuta...pa to nas ošteti Sanader svaki dan za puno veeeecu cifru...ljudi ne dajte si oci mazati..

Komentiraj...
Vidi sve komentare