To je to što me zanima!

Rijetka infekcija: Nakon ugriza psa ostala je bez nogu i prstiju

SAD: Robin kod kuće ima tri psa, a na Božić ih je pokušala prekinuti u tučnjavi. Jedan od njih ju je ugrizao, nakon čega joj je naglo pozlilo te je završila u bolnici
Vidi originalni članak

Robin Sullins (48) iz SAD-a liječnici su amputirali obje noge te prste na rukama zbog rijetke infekcije krvi. Ženu je na Božić ugrizao obiteljski pas te je dobila infekciju. Ispričala je kako inače ima čivavu, boksera i terijera, a jedan od njenih pasa ju je ugrizao dok ih je pokušavala zaustaviti u tučnjavi, piše Daily Mail. Pas ju je ugrizao za ruku, a imala je tek malu ranu.

Nije dobro reagirala na bakteriju koja inače nije opasna

Dva dana nakon ugriza nije se osjećala dobro, te je hitno otišla u bolnicu. Liječnici su utvrdili kako se zarazila bakterijom koja inače živi u ustima zdravih pasa i mačaka, a nije često opasna za ljude. Ipak, ispostavilo se kako ženin organizam nije dobro reagirao na bakteriju. 

Naglo joj se zgrušavala krv, nije bilo izbora

Krv u nogama i u prstima ruke joj se zgrušavala naglo te liječnici nisu imali drugu opciju nego da joj noge i prste amputiraju kako bi joj spasili život.

- Cijela obitelj je shrvana. Izgleda da smo više shrvani od nje, jer je duhom ispred svih nas. Svi smo uz nju i ne puštamo je da ostane sama. Uvjereni smo da će joj liječnici protezama vratiti mogućnost da neke stvari obavlja sama - ispričala je Robinina kćer. 

I dalje obožava pse

Dodaje kako je njena majka još svakodnevno u bolnici na pregledima. 

Robin i dalje obožava pse te je istaknula kako su to zaista "čovjekovi najbolji prijatelji". Obitelji je rekla kako ne želi da pse maknu iz kuće. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • leoirex 21.02.2013.

    Tko nije imao psa, taj ne zna što znači ljubav između čovjeka i psa. Mene je moj pas ugrizao u mraku, zaključio sam, zbog toga jer se uplašio i nije me prepoznao jer nisam ništa govorio. Još uvijek se liječim od njegovih ugriza, ali smo i dalje dobri prijatelji. Po njegovom ponašanju vidim da je svjestan greške koju je učinio i oprostio sam mu prije nego bih nekim ljudima oprostio njihove greške koje bi učinili prema meni,

  • 24.01.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Verbatim 23.01.2013.

    gdje da nabavim takvog psa za punicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare