To je to što me zanima!

Rimac izbacili iz HDZ-a: Sud časti je ipak isključio iz stranke

Odluka da se bezuvjetno isključi iz članstva Rimac i Tkomakčiju donesena je zbog poznatih razloga koji su se dogodili prethodnih dana, rekao je Dujić...
Vidi originalni članak

Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije ipak je u četvrtak poslijepodne isključio bivšu državnu tajnicu Josipu Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčiju iz stranke, nakon što ih jutros nije htio isključiti već je zatražio dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju, Rimac i Tokmakčija bezuvjetno su isključeni iz HDZ-a, objavio je predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić na konferenciji za novinare, rekavši kako sud časti na sjednici održanoj ujutro nije donio odluku o stegovnom postupku zato što na njoj nije bio prisutan Dujić kao predlagatelj.

POGLEDAJTE VIDEO: Životna priča Josipe Rimac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, dodao je, sjednica suda časti nastavljena je u podne, a na njoj je donesena jednoglasna odluka o bezuvjetnom izbacivanju Rimac i Tokmakčije iz stranke.

UŽIVO SJEDNICA VLADE Plenković o aferi Rimac: Treba utvrditi tko je kriv za curenje informacija o samoj istrazi...

"Odluka da se bezuvjetno isključi iz članstva Rimac i Tkomakčiju donesena je zbog poznatih razloga koji su se dogodili prethodnih dana", rekao je Dujić.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog Uskoka, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i šesterici osumnjičenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u "aferi vjetroelektrane", donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • 05.06.2020.

    prijašnji komentar mi je admin obrisao pod izgovorom da ne smijem govoriti ništa protiv HDZ-a. Kako zlobno i korumpirano.

  • 05.06.2020.

    kaze cura da se ne osjeca krivom i sta sad rec.pare i vikendice same dosetale bas kod nje.

  • 04.06.2020.

    Ja mislim da su trebali odlikovat. Ipak je pokazala zavidno znanje snalazljivosti u bespucima hrvatske zbilje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare