To je to što me zanima!

Roda Malena ispratila svog dečka na daleko putovanje

VELIKA LJUBAV: Mužjak se svake godine iz toplijih krajeva vraća svojoj družici u Hrvatsku. Čim on ode Malena ne želi sići iz svog gnijezda
Vidi originalni članak

Roda Malena iz Brodske Varoši kraj Slavonskog Broda prije dva tjedna je ispratila svog partnera na daleki jug.
- Od njegova odlaska ona je u gnijezdu i ne želi sići. Prije dva dana potjerao sam je dolje da se malo prošeta. Bila je kratko i opet se vratila. Tužna je i usamljena, neće ni jesti - rekao je Stjepan Vokić, domar u tamošnjoj osnovnoj školi, koji se brine o rodi Malenoj 16 godina, otkad su joj lovci slomili krilo. Mužjak je ove godine odletio osam dana ranije. Kao i prošle godine, bilo je problema pri njegovu polasku.
- Prije putovanja nisu se odvajali. Samo je kratko otišao nešto pojesti i vratio joj se. Opet su ga dvojica čekala. Poletio bi s njima, napravio bi nekoliko krugova iznad Malene onda bi ih prevario i vratio se k njoj. Oni bi došli za njim, sjeli bi na krov škole ili na okolne svjetiljke i čekali. Bilo je vrlo tužno to gledati, ali ipak je morao otići - kaže Stjepan. Par je ove godine imao troje mladunčadi, no oni su već napustili roditeljsko gnijezdo.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • user_40333 28.09.2009.

    dododo.bas si glupson...............

  • bellaUna 27.09.2009.

    prekrasno, dirljivo.....a mi tukci mislimo da životine nemaju svijest i emocije!

  • dododo 27.09.2009.

    ....valja li gulaš od rode :-) ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare