To je to što me zanima!

Rodila je sijamske blizance: Dečkići imaju zajedničku jetru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Indijka Sita Bawri na svijet je donijela sijamske blizance. Mališani, iako zdravi, spojeni su preko jedne jetre. Liječnici će početi planirati operaciju razdvajanja
Vidi originalni članak

Indijka Sita Bawri i njen suprug Dinesh u isti su mah blagoslovljeni i vrlo zabrinuti roditelji. Oni su majka i otac dvaju blizanaca, točnije, sijamskih blizanaca . Njihovo stanje je za sad u redu, no ono što im predstoji bit će velika borba i za roditelje i za mališane. Naime, blizanci imaju samo jednu jetru , preko koje su spojeni.

POGLEDAJTE VIDEO: Sijamski blizanci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Ovo je vrlo rijetka urođena malformacija. Napravili smo ultrazvuk i ostale pretrage. Njihova srca su u dobrom stanju, a jetra im je podijeljena tako da je desni režanj u tijelu jednog, a lijevi u tijelu drugog." kazao je liječnik O.P. Sharma

Operacija razdvajanja bit će u bolnici u New Delhiju, a liječnici su procijenili da će operacija stajati oko 2 milijuna rupija , što je oko 115 tisuća kuna.

Smrtnost sijamskih blizanaca i dalje je vrlo visoka . Između 40 i 60 posto rodi ih se kao mrtvorođenčad, a oko 35 posto preživi jedva jedan dan.

Nakon razdvajanja blizanaca, šanse za preživljavanje mršavih su pet do 25 posto . Razdvajanje i preživljavanje najviše ovisi o tome preko kojih organa su bili spojeni.

Ovakve trudnoće događaju se jednom na njih 200 tisuća.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jenta33 24.07.2015.

    zato sto se zene unutar najuze porodice.prave inceste pa tako i sijamske blizance. kada ce vise poceti planirati zabranu takvih incesta! nisu bebe nista krive,ali prestati sa operacijama pa ce i sami poceti da se cuvaju od trudnoce za bracom! svi su im bogovi uvrnuti,ne zato da bi nam probudili svest o izgledu koji nije bitan ,nego da bi svaku takvu jadnu bebicu mogli nazivati nekim cudom tih bogova. zabraniti brakove unutar porodice.ovo je proizvod roditeljskog zlocina,nije za pomoc nego za zatvor!

  • Milky way 24.07.2015.

    Zaista u Indiji su sijamski blizanci skoro pa uobicajena pojava !

  • Fenix7 23.07.2015.

    Je li otkriveno zašto se takve trudnoće najčešće događaju Indijkama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare