To je to što me zanima!

Rodila s novom jetrom, a prije nije mogla zatrudnjeti

Vikki Medlicott (23), koja je mislila kako nikada neće imati djecu, postala je majka nakon što su joj transplantirali jetra mladića koji je poginuo
Vidi originalni članak

Britanki Vikki Medlicott (23) liječnici su rekli kako nikada neće moći imati djece zbog rijetke bolesti krvi koja napada njezin imunitet. Bila je na rubu smrti. Spasila ju je jetra Matta Fergusona (17) koji je poginuo u prometnoj nesreći. Vikki se potpuno oporavila i šokirala liječnike rodivši Jessicu. Vikki su dijagnosticirali autoimunosni hepatitis sa 14 godina.
- Bila sam očajna čuvši da nikada neću biti majka - rekla je The Sunu. Jetra su joj počela otkazivati s 21 godinom. Tijelo joj je zadržavalo vodu. Počela su joj otkazivati i pluća. Hitno joj je trebalo presađivanje. Matt je nedugo prije smrti razgovarao s roditeljima o doniranju organa. Umro je 14. travnja 2008. godine, a Vikki je operirana sljedeći dan. Vikki koja živi s partnerom Steveom (37) napisala je anonimno pismo Mattovim roditeljima Andrewu i Gill. Slučajno su se upoznali na konferenciji donora organa u Birminghamu i shvatili povezanost nakon kratkog razgovora.
- Mattu su uvijek drugi bili bitniji. Nedugo prije smrti bio je u Keniji gdje je pomagao izgraditi školu. Drago nam je da je pomogao Vikki, a činjenica da je dijete rođeno zahvaljujući njemu je divno. Toliko smo ponosni na njega - rekao je otac Andrew.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • badro delgado 14.07.2010.

    ....otac Andrew (17)..??!!

  • 14.07.2010.

    ajmo gospodo potpisat donorske kartice! ja je imam i ponosan sam na to... btw,mene samo muci sta je decko od 17 radio u keniji??? ...osim sta je gradio skolu,jelte..

  • roberto_1 14.07.2010.

    svaka mu čast, trebalo bi bit više takvih sa taikvim razmišljanjem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare