To je to što me zanima!

Rodio se tri mjeseca prerano: Došao je na svijet u vodenjaku

Mogli ste mu vidjeti glavu i kosu kroz tanak sloj vrećice. Bio je u fetalnom položaju i mogli ste vidjeti njegove skvrčene ruke i noge, opisala je porod dječakova majka
Vidi originalni članak

Dječak Silas Philips rodio se tri mjeseca prerano, no to nije toliko neobično koliko činjenica da se rodio dok je još bio unutar svoje amnionske vrećice, tako zvanog vodenjaka, (prostor ispunjen tekućinom u kojoj dijete pluta u maternici). Liječnici koji su ga porodili u bolnici Cedars-Sinai u Kaliforniji ovaj su slučaj opisali kao medicinsko čudo. 

Ovakav porod iznimno je rijedak. Dijete unutar vodenjaka rađa se jednom u svakih 80.000 slučajeva. Amnionska vrećica obično pukne kada žena dobije trudove i tekućina iz vrećice se izlije. 

Screenshot/CBS

Liječnici su Silosovu majku Chelsea porodili carskim rezom, neuobičajena situacija nije ih ulovila nespremne pa su stigli i fotografirati dijete prije nego su rasporili vrećicu i izvukli dječaka. Prije nego su to napravili Silos je kisik i dalje dobivao preko posteljice, izvijestio je CBS.

'To je bilo cool za vidjeti'

- Mogli ste mu vidjeti glavu i kosu kroz tanak sloj vrećice. Bio je u fetalnom položaju i mogli ste vidjeti njegove skvrčene ruke i noge. Zapravo to je bilo jako cool za vidjeti - kazala je Silosova majka.

Screenshot/CBS

Liječnici koji su porodili dječaka kažu da su bili šokirani, ali brzo su se pribrali. 

- Taj trenutak ostat će dugo u mom sjećanju - kazao je doktor William Binder.

Dječak dobro napreduje i doktori se nadaju da će ga pustiti kući za manje od mjesec dana.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • plavušaa 26.02.2015.

    Meni ovo uopce nije neka senzacija

  • bijach 26.02.2015.

    A na dr. Blagajića su svi zaboravili..

  • PV111_ 26.02.2015.

    Sami ste pisali o dr Blagaiću koji radi takve porode, sad je odjednom ovo senzacija. Da se podsjetite: http://www.24sata.hr/news/hrvatski-superdoktor-jedini-koji-poraa-bebe-u-vodenjaku-319758

Komentiraj...
Vidi sve komentare