To je to što me zanima!

Roditelji: Bandiću, zašto ti proračun spašavaju djeca?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Naoružani transparentima, zviždaljkama i zvečkama članovi udruge ''Roda'' i oko 200 roditelja prosvjedovalo je protiv poskupljenja cijena vrtića u gradu Zagrebu
Vidi originalni članak

Naoružani transparentima, zviždaljkama i zvečkama članovi udruge ''Roda'' i brojni roditelji na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u subotu ujutro prosvjedovali su protiv novog prijedloga proračuna gradonačelnika Milana Bandića o poskupljenju cijena vrtića. Dvjestotinjak roditelja poručilo je: Pravi je luksuz imati djecu u Zagrebu i to je velika sramota! Svojim mališanima obukli su majice na kojima  je pisalo: Tako sam mali, a već spašavam gradski proračun.

- Tražimo da nas pozovu na razgovor, da kao ravnopravni sudionici sudjelujemo u prijedlogu i da utječemo na njegovo izglasavanje. Samim time mislimo da ovo apsolutno nije gotovo, tek je prijedlog dan, prvo izglasavanje je 30. studenog, tako da očekujemo da će se naše sugestije uvažiti. Ovo što su sad napravili je previše. Najugroženije su mlade obitelji s djecom koje izdvajaju za kredite i podstanarstvo. Ne osiromašuju se oni najbogatiji već onaj srednji sloj građana - naglasila je predsjednica udruge Rode Mirela Blažanović.

S njom se složila i mlada mama Lara.

- Imam dvoje djece, sina od tri i kćer od pet godina. Stambeni kredit mjesečno me dođe oko 4500 kuna. Budemo li plaćali vrtić više od 1000 kuna, nećemo imati što jesti - rekla je.

Prosvjednike je pokušao umiriti predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić i predsjednik gradske skupštine Boris Šprem.

- Teret krize se ne smije i neće lomiti na djeci i njihovim roditeljima. Tražit ćemo neko prihvatljivije rješenje - rekao je Bernardić. Roditelji mu nisu povjerovali nego su ga izviždali.

Bandićevi rezovi: Neki će vrtić plaćati čak 2.000 kuna? 

Idi na 24sata

Komentari 187

  • nesi003 23.11.2010.

    treba platit i to je to.......neznam samo tko potroši 200kn na mjesec za dijete....nemoguča misija da je taj vrtić tako jeftin,pa ljudi moraju i oni troškove platit...nemože se stalno živjet u minusu i gubitku......ili.....zato i dolazi do ovakvih minusa u državi....

  • as55 23.11.2010.

    Pa Zagrebčani to ste vi na izborima izglasali;metnuli ste Bosanca iz opanka u cipelu pa vam sada kroji pravdu da ima šta trošiti i krasti neka vrati pokrađeno pa se neče morati stalno podizati cijene na sve što je čovjeku potrebno.

  • gogozg 22.11.2010.

    a kad ce bit prosvjed protiv ove nase vlade? bunite se kaj nemate od kud platit vrtic a ko vam je za to kriv??? nasa vlada!

Komentiraj...
Vidi sve komentare