To je to što me zanima!

Roditelji hrvatske djece traže gradnju nove škole

Roditelji iz Jagodnjaka odlučili su se na prosvjed jer smatraju da je nedopustivo da djecu moraju slati u školu u drugo mjesto da bi učili hrvatski
Vidi originalni članak

Umjesto srpskog jezika i ćiriličnog pisma, roditelji djece hrvatske nacionalnosti iz baranjskog mjesta Jagodnjak u nedjelju su na osječkom Trgu Ante Starčevića još jednom javno zaželjeli da se njihovoj djeci u lokalnoj osnovnoj školi omogući školovanje na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu. Roditelji iz Jagodnjaka odlučili su se na prosvjed u Osijeku jer, smatraju, nedopustivo je da djecu moraju slati u školu u drugo mjesto samo zato što im se u Jagodnjaku ne dopušta nastava na hrvatskom jeziku. Roditelji su najavili inicijativu za gradnju još jedne škole u Jagodnjaku.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • dadoHP 21.01.2008.

    Gdje su sada Sanader i Mesić. Ako bilo gdje netko samo krivo pogleda Srbina reagiraju i traže istragu, a kada su u pitanju Hrvati nije ih briga. To nas više ne može začuditi, ali zašto šute udruge iz domovinskog rata? Da je možda netko drugi na vlasti, one bi sigurno intervenirale.

  • withewoolf 21.01.2008.

    Naravno, prvo šora ajmoooo za Hrvatskuuuu, onda generale u hag jer su RATNI ZLOČINCI (normalno) onda vračaj srbe (koji su zbrisali jer su radili sranja a kad je ploča odsvirala pobegoše) to traži E.U. sad vračaj ČIRILICU hej pa dokle više? Meni ne treba ni takva unija a država, ma daj o ćem pričamo?

  • volim-gardya 21.01.2008.

    Ja ne govorim sada o zakonskim pravima nego o moralnim dvojbama... Da sam ja neka nacionalna manjina nikada ne bi tražila da se ta moja nacionalnost posvuda obilježava... Jer svatko tko živi u Hrvatskoj bi se trebao osjećati kao državljanin te zemlje, a ako više voli neku drugu zemlju nitko nikoga ne spriječava da ode tamo gdje mu srce želi. Ovo nije bio nacionalistički komentar i uvreda, da ne bi netko pomislio... To je samo moje razmišljanje.. Kada već žive u Hrvatskoj trebali bi rađe razmišljati kako razviti Hrvatsku da nam svima (a tako i njima) bude bolje.. Mislim da se nitko ne bi trebao uvrijediti ovim mojim komentarom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare