To je to što me zanima!

Roditelji iz pakla: Retardiranu posvojenu kći držali u kavezu

Novi Meksiko (SAD): Cindy Patriarchias (34) i njen partner Edmond Gonzales (37) djevojčicu su zatvorili u drveni kavez te potom otišli u kino s troje biološke djece
Vidi originalni članak

Strahovito zlostavljanje i zanemarivanje usvojene djevojčice s poteškoćama u razvoju otkrile su prošlog petka socijalne službe u Novom Meksiku kada su došle u posjetu njenim roditeljima.

Daily Mail piše da su majka Cindy Patriarchias (34) i njen partner Edmond Gonzales (37) djevojčicu zatvorili u drveni kavez  te potom otišli u kino s troje biološke djece. Socijalni radnici otišli su u inspekciju jer im je bivši Cindyjin suprug otkrio da je u njenoj spavaćoj sobi vidio kavez u kojem je bilo zaključano dijete.

Kada su došli do njene mobilne kuće, kucali su na vrata, no nikoga nije bilo kod kuće pa su odlučili provaliti unutra. U kutu spavaće sobe ugledali su kavez s dvije brave. Prvo su pomislili da se unutra nalazi pas. Na njihovu žalost, potvrdili su se navodi bivšeg muža. Unutra je na dječjem madracu ležala osmogodišnja djevojčica.

- Kavez je bio domaće izrade, napravljen od drveta. Imao je otvore za zrak, ali djevojčica ga je odavno prerasla - kazao je jedan od šokiranih socijalnih radnika koji je potvrdio da na djevojčici nisu postojali tragovi fizičkog zlostavljanja te da nije poznato jesu li je roditelji i ranije držali zatočenu.

Policija je potvrdila da je Cindy ranije pokušala usvojiti djevojčicu koja boluje od mikrocefalije kao i da je osmogodišnjakinja oduzeta od usvajatelja i privremeno smještena u agenciju za zbrinjavanje djece.

Nesavjesni par je priveden i suočen s optužnicom za zlostavljanje djeteta.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • lindaomar 17.02.2013.

    jooooj ..kako me ovo ljuti ..treba njih do kraja zivota zatvorit u kavez,,bezosjecajna dubrad

  • coco-paris 05.02.2013.

    kako se knjizevno nazivaju-sta je to kod nas knjizevno,zna se koje dijete je rodjeno normalno,a koje nije-tako reci,jer svako to bice zasluzuje ljubav i paznju-dijete je bozji dar i voli se-bilo ovakvo ili onakvo,dijete svako treba biti voljeno,ljubljeno,mazeno i pazeno

  • AnaGrgurović 03.02.2013.

    koliko znam ovu ste sliku već bili upotrijebili za dječaka kojem roditelji nisu dali piti nekoliko dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare