To je to što me zanima!

Roditelji Ministarstvu: Naša djeca neće biti pokusni kunići!

Problematičnog dječaka, protivno njegovoj volji, pokušavaju vratiti u traumatiziranu sredinu, koja ga, očito, ne može i neće prihvatiti, napisali su roditelji učenika
Vidi originalni članak

Dječak (10), koji je dosad promijenio četiri škole zbog neprilagođenog ponašanja, ipak će krenuti u redovni razred u istoj školi koju je pohađao i lani, a roditelji djece koja pohađaju tu osnovnu školu u Zagrebu komentirali su reakciju Ministarstva.

- Ministarstvo obrazovanja jučer je neizravno priznalo svoju nemoć da riješi problem, kad je u priopćenju, kao opravdanje za svoj nerad, navelo da je poduzelo niz besplodnih sastanaka, a kao krunu aktivnosti dogovor od 6. rujna, dakle skoro tjedan dana nakon početka nastave, da će se sve nadležne institucije intenzivno uključiti u rješavanje problema. Što su radili kroz cijelu prošlu godinu? - stoji u priopćenju roditelja. 

Dodaju da kao rješenje sada nude angažiranje socijalnog pedagoga u nastavi, a njihova djeca su cijelo vrijeme izložena verbalnim ispadima, fizičkim nasrtajima i ozbiljnim prijetnjama.

- Problematičnog dječaka, protivno njegovoj volji, pokušavaju vratiti u traumatiziranu sredinu, koja ga, očito, ne može i neće prihvatiti. Pritom se opravdavaju da su im ruke vezane zbog ograničavajućih propisa, koje, usput, sami donose. Zato im možemo poručiti samo - gospodo, ako su propisi manjkavi, mijenjajte ih, a naša djeca vam pritom neće biti pokusni kunići - ističu ljutiti roditelji.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Klinkica 12.09.2013.

    Nije rjesenje da se dijete vrati u skolu ne samo zbog roditelja koji bojktorijau nastavu i ucenika koji ce izgubiti ne odlaskom u skolu nego je u pitanju cijeli skolski sustav. Djete se ponasa onako kako su ga roditelji odgojili, a kako ga otac ocito u svemu podrzava i njegovo zlatno dijete nije nista krivo nego ocito su nastavnici i asistent ti koji maltretiraju dijete ono ce nastaviti raditi nered. Roditelje pozovu u skolu kad ono otac prijeti i kaze da nije kriv. Ako vec misli da zna sto je najbolje za njegovo dijete neka ga skoluje kod kuce. Zapravo bi obitelj trebala biti pod nadzorom Centra koji ne moze nista jer otac sve negira i tako se vrtimo u krug.

  • ilmare 12.09.2013.

    Nije mi jasno na koji način ih terorizira ?? Zar je puno stariji ? Jači ? Nešto tu ima ?? Ili mali ima težih psihičkih problema ,ili ....ne znam šta ... Ako se ne riječi situacija ,trebaju se djeca zajednički suprostaviti il nagovoriti starije učenike ,da mu pokažu kako se mora ponašati...

  • BrankicaBencek 12.09.2013.

    imam dijete u prvom razredu koji je vec iskusio slicne nasilnike i jako sam ljuta na tu djecu i roditelje koji ih tako odgajaju ,ali ipak nekako mi je zao tog djecaka koji nikamo ne pripada i nemoze se prilagoditi i biti dobar..pa se pitam sto njegovi roditelji rade da je on tako nasilan i problematičan

Komentiraj...
Vidi sve komentare