To je to što me zanima!

'Roditelji moraju dijete odgajati da bude moralno i domoljubno'

Prema nacrtu prijedloga novog Obiteljskog zakona predlagalo se da roditelji “prije svih” imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju i obrazovanju djece u skladu s vlastitim uvjerenjima
Vidi originalni članak

Nacrt prijedloga novog Obiteljskog zakona koji je izazvao veliku buru prije svega zbog definicije obitelji u četvrtak je povučen. No u njemu nije bila sporna samo definicija obitelji nego i novi prijedlozi oko razvoda braka kao i oko posvajanje djece. 

Prema nacrtu zakona predložene su i još neke izmjene koje mnogi smatraju spornima. Prema njima roditelji 'prije svih' imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju i obrazovanju djece u skladu s vlastitim uvjerenjima, a djecu, između ostalog moraju odgajati kao domoljubnu osobu.

- Roditelji 'prije svih' imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju i obrazovanju djece u skladu s vlastitim uvjerenjima, imaju pravo odgajati dijete u skladu sa svojim vjerskim, moralnim i filozofskim uvjerenjima te imaju dužnost odgajati dijete kao slobodnu, moralnu, miroljubivu, domoljubnu, marljivu, osjećajnu i odgovornu osobu kako bi bilo pripremljeno za skladan obiteljski i društveni život. Pritom moraju uzeti u obzir prava i dobrobit djeteta te poštovati načelo ravnopravnosti spolova - pisalo je u nacrtu prijedloga novog Obiteljskog zakona.

Idi na 24sata

Komentari 441

  • volim hrvatsku 30.09.2017.

    I što tu nije u redu? Što bi ga trebalo odgajati da bude nemoralno i mrzi svoju domovinu?

  • flashdrive48 30.09.2017.

    Što je ovo? Gestapo država? Ab ovo ili od samog početka je SLOBODA, ona je svetinja i u nju se ne dira, kako će tko odgojit svoje djete ili djecu je stvar slobode.

  • StapickoKasika 30.09.2017.

    Sve što je domoljubno je i moralno, a sve što je protiv treba biti kažnjivo zakonom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare