To je to što me zanima!

Roditelji pretučenog mladića: 'Molimo Boga samo da preživi'

Policija je uhitila dvojicu napadača (19) za koje sumnjaju da su brutalno premlatili i iscipelarili Luku M. (19). Luka je u induciranoj komi i još uvijek u životnoj opasnosti
Vidi originalni članak

Stanje studenta kojeg su pretukli ispred studentske menze u Šibeniku i dalje je iznimno teško. 

Tijekom subote bio je priključen na aparate, disao je uz pomoć respiratora, a liječnici su ga stavili u induciranu komu kako bi se organizam lakše oporavljao. Nakon operacije u kojoj su zaustavili krvarenje na površini mozga smjestili su ga na Jedinicu intenzivnog liječenja KBC-a Split. 

Miranda Čikotić/PIXSELL

O prognozama nitko ne želi govoriti, a i dalje je, kako doznajemo, u životnoj opasnosti. Tek kad se napravi kontrolno snimanje glave i skine s aparata, moći će se govoriti o tijeku oporavka, ali i eventualnim posljedicama. Mladić na glavi ima brojne vidljive ozljede i hematome, što je posljedica brutalnog cipelarenja dok je ležao na podu

Napadnuti Luka M. (19) želio je upisati hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Splitu, no stjecajem okolnosti postao je student prve godine Turističkog menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku. Tako je i završio pred studentskom menzom, nedaleko od Veleučilišta, gdje su ga u petak u podne napala dvojica mladića. Među studentima se ne može saznati puno o tučnjavi, ali svi su zgroženi i čude se kako se tako nešto moglo dogoditi.

Govori se o tome da su sva trojica prethodno sjedila u menzi, ali i da su ga napadači presreli pred menzom. 

Policija zasad šuti, ali je procurilo kako bi motiv za napad mogla biti i osveta za tučnjavu koja se proteklog ljeta dogodila na vodičkom području. No tako nešto nema tko potvrditi jer očito je da se na taj način pravdaju i brane dvojica 19-godišnjaka uhićenih zbog napada na Luku.

Oni su, naime, mogli policajcima reći bilo što. Osim njih dvojice i napadnutog mladića, direktnih svjedoka tučnjave nema

Što se dogodilo, saznat će se tek kad se nesretni mladić probudi. Napadačima prijeti do osam godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 300

  • Viktorija0107 12.10.2015.

    Odlično,moje čestitke ,samo ako si siguran da si sredio prave.

  • milivojka 12.10.2015.

    Jadan dečko i roditelji, mogu samo zamislit kako se osjećaju bespomoćno dok im djete leži u komi zbog budaletina koje hodaju svijetom. Neznam koji bi to problem mogao biti da se nemože riješiti riječima, nego oni ispadaju frajeri, a u biti su jadni da jadniji biti nemogu. Šta je ovo više strepimo kad nam djete ode u grad dali će se vratiti živo i zdravo. Kad će se više tim huliganima stati na kraj.

  • Pišta Kurajberovski 11.10.2015.

    Malo o uzrocima i mogućim preventivama. Nasilje, sadizam i nemoral svih oblika desetljećima su "profuravani" kroz medije. Nekad je bilo strašno vidjeti na filmu kako netko nekoga ubada nožem (tad je prosječni gledatelj imao empatiju koja je vremenom, pod tim utjecajem, nestajala), danas se filmotvorci ne mogu više dosjetiti još stravičnijeg prikaza sakaćenja i ubijanja. Desetljećima slušamo upozorenja o dugoročnoj opasnosti nasilnih video igara, nitko nije trzao. Mediji nam uzdižu u nebo kojekakve morbidne likove, gađajući niske strasti gledatelja s gledanošću kao jedinim motivom. Sad imamo to što imamo i to se ne može promijeniti preko noći (nažalost, to se vidi i po mnogim komentarima u kojima se ne shvaća da nasilje kao odgovor na nasilje dugoročno ne donosi ništa dobro). Da bi došlo do pozitivnih promjena, trebalo bi reagirati odmah i sustavno te tako djelovati na nekoliko generacija. To bi dovelo do svijeta u kojem se svako nanošenje boli tretira onako kako se danas tretira nanošenje tjelesne ozljede a bilo kakvo ozljeđivanje bilo bi nepojmljivo...do tog dalekog dana volio bih vidjeti uniformiranog policajca na svakom uglu i u svakom trenutku i ne bih žalio državni proračun za te potrebe. U prošlom sustavu bilo je dovoljno nalaziti se na ulici poslije 23 h i eto odjednom mileka da pita za osobnu... tad sam se na ulici u svako doba osjećao sigurno, danas se ne osjećam sigurno ni u pol bijela dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare