To je to što me zanima!

Rohatinski najbolji svjetski i europski guverner 2008.

U obrazloženju upućenom guverneru HNB-a navodi se da nagrada odražava povjerenje tržišta u njegovo postupanje u ovim teškim vremenima
Vidi originalni članak

Mjesečnik The Banker, koji pripada publikacijama grupe najutjecajnijih europskih financijskih novina Financial Times, dodijelio je guverneru Hrvatske narodne banke dr. Željku Rohatinskom dva priznanja za proteklu godinu - priznanje najboljega guvernera Europe i najboljeg centralnog bankara godine 2008. u globalnim razmjerima. Časopis Banker, koji od 1926. prati financijska kretanja u svijetu, svake godine u siječanjskom broju objavljuje izbor najboljeg regionalnoga guvernera i "guvernera godine" u svijetu, na temelju ocjena uredništva i istraživanja provedenog među bankarima i ekonomskim analitičarima. U obrazloženju upućenom guverneru Rohatinskom navodi se da nagrada odražava povjerenje tržišta u njegovo postupanje tijekom prošle godine i u djelovanje HNB-a u ovim teškim vremenima.
- Financijska kriza naročito je jasno pokazala da su mjere poduzimane od strane HNB-a od 2006. u cilju obuzdavanja kreditnih plasmana u Hrvatskoj, a osobito zaduživanja u inozemnim valutama, bile razborite. Sudionici našeg istraživanja isticali su da niz zemalja teško pogođenih krizom sada primjenjuje iste takve mjere, ali mnogo mjeseci kasnije nego što je to učinjeno u Hrvatskoj - stoji u obrazloženju.
- Nakon brojnih osporavanja, ovo je veliko priznanje za HNB i mene osobno. Nadam se da će naša politika barem malo pridonijeti da Hrvatska lakše prebrodi krizno razdoblje - kazao je Rohatinski na upit što za njega znači ovo priznanje. Za prethodnu godinu priznanja su pripala čelnom čovjeku Europske središnje banke Jean-Claudeu Trichetu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sprinterica 08.01.2009.

    jedini koji zna svoj posao

  • cigo 08.01.2009.

    ...a sjecate li se Ante Markovica !?... pa gdje je taj covjek i jel\' uopce ziv i zasto je otisao sa politicke scene?... Da nas vode Rohatinski i Markovic ne bi bili u krizi, siguran sam.

  • valdop 08.01.2009.

    a kaj bi trebalo, pa izabrali su ga oni kojima je omogućio kupnju svih naših banaka.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare