To je to što me zanima!

Rohatinski: NLB može doći tek kad vrate dug štediša

Premijerka Jadranka Kosor u četvrtak se sastala s guvernerom HNB-a, a u subotu bi o Ljubljanskoj banci trebala razgovarati i sa Borutom Pahorom
Vidi originalni članak

Guverner HNB-a Željko Rohatinski sastao se u četvrtak poslijepodne s premijerkom Kosor u Banskim dvorima. Rekao je kako ne zna kakvo će biti rješenje devizne štednje hrvatskih štediša u Ljubljanskoj banci. Postoji interes s obje strane da se nađe odgovarajuće rješenje, a kad se ono nađe, tad će HNB dati dozvolu NLB-u za Hrvatsku, javlja HTV. Ponovio je i nakon sastanka da nema ulaska banke dok se hrvatskim štedišama ne vrati dug.
Premijerka Kosor u subotu će se sastati sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, a jedna od tema razgovora bi trebao biti problem Ljubljanske banke.
Rohatinski je rekao i da je moguće opet pokušati riješiti problem u okviru ugovora o sukcesiji, koji je predviđao rješavanje stare štednje posredovanjem Banke za međunarodna poravnanja u Baselu. Taj prijedlog jednom nije uspio.
Ukupna štednja hrvatskih građana iznosila je 857 milijuna njemačkih maraka, a 545 je preneseno u hrvatski javni dug. Preostalih 312 milijuna je neprenesena štednja koja je ostala na knjižicama. Rohatinski nije mogao reći koliki je to iznos kad mu se dodaju kamate.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • mujo23 29.07.2010.

    Da je vise ovakvih, nebi mi sad bili di jesmo. svaka cast gospodine Rohatinski

  • mmarek10 29.07.2010.

    to te ja pitam

  • aster blistok 29.07.2010.

    HDZ-ovci bi prodali i mater svoju samo da ostanu na vlasti.Kosorica bi bez problema pustila ljubljansku banku u Banana državu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare