To je to što me zanima!

Rohatinski spreman pričati o Hypu pred Austrijancima

Guverner HNB-a navodno bi trebao svjedočiti 14. travnja pred istražnim povjerenstvom Koruške o slučaju Hypo. Spreman je raspraviti sva pitanja
Vidi originalni članak

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski komentirao je najavu svog svjedočenja pred istražnim povjerenstvom Koruške zbog afere s Hypo bankom. U priopćenju je naveo kako je HNB spreman razmijeniti informacije i raspraviti sva pitanja oko slučaja Hypo banke sa austrijskim istražiteljima. Zbog toga očekuju upite ili posjet predstavnika nadležnih austrijskih tijela. Saslušanja u Koruškoj počela su prije desetak dana, a među prvima je govorio Gert Xander direktor Kärntner Landesholdinga. On je govorio o tome kako je Bayerische Landesbank postala većinski vlasnik Hypa te da je BLB Hypo htjela kupiti brzo i u tajnosti. Dodao je da je intervenirao bivši premijer Bavarske Edmund Stoiber kad se prodaji usprotivila Hrvatska. Trebalo bi svjedočiti 70 ljudi, a Rohatinski je navodno na redu 14. travnja.
Nakon racije u centrali Hypa u Klagenfurtu državni odvjetnik Helmut Jamnig rekao je da su u 'središtu zanimanja i kreditni poslovi u Hrvatskoj'. Navodilo se da se istražuje pet tvrtki kćeri, tri kreditna posla u Hrvatskoj i jedan u Srbiji.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • possesed 01.04.2010.

    ..gospodine Rohatinski izbijte ih sve iz cipela,dosta je bilo tih sranja!!

  • bluesky 01.04.2010.

    Mislim da bi onaj s malo vitra moga uskoro k rumenom pravit mu društvo .Šjor Rohatinski nemojte mučat i dajte sve šta imate da ova gamad lopovska završi u pržunu .Mene samo jedno kopka jel tko kanaderu uzeja putovnicu?

  • CHUPACHABRA 01.04.2010.

    hmhm,iskren covjek,priznati strucnjak,sociolog,covjek koji razumije politiku novca,ekonomiju itd.mozda neki se sjete ovog clanka pa prokomentiraju.ovo mi vodi prema buducim uhicenjima.............,NEDODIRLJIVIH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare