To je to što me zanima!

Rohatinskog su razljutili Marić i Šuker pa želi otići?

Željko Rohatinski uvjeren je da je HDZ-ov Goran Marić glasnogovornik Ivana Šukera, koji ga napada zbog obične ljubomore i netrpeljivosti..
Vidi originalni članak

Dramatično je bilo prošlog petka u Banskim dvorima, napisao je jučer u svom blogu na T-portalu Zoran Šprajc pa nastavio:
- Kako mi je potvrđeno iz nekoliko izvora, guverner Željko Rohatinski sastao se s premijerkom Jadrankom Kosor i, za razliku od njihova prvog protokolarnog susreta prije šest mjeseci, ovo nije bio nimalo ugodan razgovor. Premda se riječ ostavka nije izgovorila, guverner je premijerki navodno jasno dao do znanja da je spreman i na tu opciju!
U HNB-u nisu htjeli potvrditi, ali ni opovrgnuti tu informaciju. Formalno, guvernera je naljutio saborski istup HDZ-ovca Gorana Marića koji tvrdi da se HNB uglavnom ponaša kao “dijagnostičar koji nije donio nijednu konkretnu mjeru koja će pripomoći gospodarstvu i porastu zaposlenosti”. Marić je dodao i da je HNB kriv za aferu Podravka. No guverner je zapravo u Marićevu napadu prepoznao prste Ivana Šukera. HDZ nema komentara na te tvrdnje, a Šuker je u Moskvi. Ekonomist Ante Babić tvrdi da “Šuker govori kroz Marićeva usta” jer ministar ne podnosi nikoga tko zna više od njega. “U ozbiljnom parlamentu ozbiljne države očekivao bih da ozbiljna stranka iskaže svoj stav o tom pitanju ili da se ogradi. No ovdje to nije slučaj...”, kaže Babić, koji dodaje da su baš guverner i monetarna vlast ono što nas razlikuje od “grčkog slučaja”. Međunarodna ekonomska zajednica u velikoj mjeri nas ocjenjuje prema Rohatinskom. Njegov odlazak u tom bi smislu zaljuljao i cijeli sustav pa i Kosoričinu Vladu, koja nije reagirala na tvrdnje prema kojima najbolji svjetski guverner hoće otići.

KOSOR: POŠTUJEMO GUVERNERA
Premijerka Jadranka Kosor je u Moskvi rekla da nije točno da je Rohatinski nakon razgovora s njom htio dati ostavku. Rekla je da su razgovarali o Mariću, ali da je razgovor bio prijateljski. Naglasila je i da guverner uživa njezino veliko poštovanje te da su ona i Rohatinski ljudi koji se ne znaju svađati, donosi HRT. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • JerkoKC 02.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • 02.03.2010.

    E sada smo svi PA-PA. Još neka sada Šuker pređe za guvernera možemo se svi pobiti.

  • bbaco 02.03.2010.

    Ako ode Rohatinski odosmo i mi s njime :(((

Komentiraj...
Vidi sve komentare